Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examenele naționale, prognozate pentru luna iulie. Ce a anulat ministrul Educației?

ro

08 Apr, 2020 00:00 3558 Marime text

La aproape o lună de la suspendarea cursurilor în școlile românești și după o așteptare tensionată, ce a prilejuit numeroase scenarii în mediul virtual, ministrul Educației Monica Anisie a ieșit, ieri, cu o declarație foarte importantă, ce ar trebui să răspundă câtorva dintre frământările părinților și elevilor, fie că susțin examene naționale, fie că așteptau înscrierea în clasa pregătitoare.
„Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România şi în funcție de deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat Monica Anisie, care a avut alături de ea, ieri, pe secretarii de stat Luminița Barcari și Gigel Paraschiv, dar și pe prof. univ. dr. Sorin Câmpeanu (fost ministru al Educației în guvernul Victor Ponta).
 

Materia anului școlar 2019-2020 s-a oprit la 11 martie

 
Începem cu ce pare a fi subiectul fierbinte, și anume probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului, care ar putea fi organizate în luna iulie, urmând ca programa de examen să nu cuprindă materia aferentă semestrului al doilea al anului școlar 2019-2020, numai în cazul în care starea de urgență nu va prelungită după data de 15 mai.
Au fost anulate simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele II, IV şi VI, dar şi Olimpiadele şi concursurile şcolare, precum și sesiunea specială a Bacalaureatului, care era susținută de olimpici sau elevii ce doreau să se înscrie la universități din străinătate.
În cazul în care cursurile vor putea fi reluate după data de 15 mai, când ar fi preconizată încetarea stării de urgență, dar și după o perioadă prealabilă de dezinfectare a unităților de învățământ, mediile vor putea fi încheiate cu cel puțin două note și cu eventuale teze, ale căror subiecte vor fi concepute cu subiecte din materia predată până la data de 11 martie.
Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare și grădiniță vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.
Admiterea la ciclul de licență în sistemul universitar se va organiza după susținerea examenului de Bacalaureat, urmată de admiterea la masterat.
Cursurile pentru studii universitare se vor desfășura și ele online, iar laboratoarele ce nu se pot desfășura online se vor recupera treptat.
 
Citește și:

LIVE VIDEO. Ministrul Educației, Monica Anisie „Reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii