Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luni, 5 februarie, examenul de simularea evaluării naționale al elevilor de clasa a a VIII-a. În județul Constanța, 6538 de elevi înscriși

ro

04 Feb, 2024 18:17 999 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației



 
  • Elevii de clasa a VIII-a sunt așteptați să susțină, începând de mâine, simularea evaluării naționale, un bun exercițiu pentru examenul important din vară.
 
În desfășurarea probelor simulării vor fi implicați aproximativ 24.000 de profesori asistenți, aproape 6.000 de profesori evaluatori la limba română și tot atâția la matematică, aproape 500 la limba maternă, potrivit Ministerului Educației, într-o postare pe pagina de Facebook.
 
Se adaugă comisiile de organizare de la nivelul fiecăruia dintre cele peste 3.700 de centre de examen.
 

„Aceasta este amploarea simulării care începe mâine. Le mulțumesc tuturor celor implicați în desfășurarea probelor, mai cu seamă acum, când generalizăm evaluarea digitalizată pentru simularea examenului național cu cel mai mare număr de candidați dintre toate examenele naționale!”, transmite, cu acest prilej, ministrul Educației, Ligia Deca.
 

La nivelul județului Constanța, un total de 6538 de elevi s-au înscris pe platformă, a declarat inspectorul general al ISJ Constanța, prof. Mihai Sorin.

Citește și
Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii