Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO. Ministrul Educației, Monica Anisie „Reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România“

ro

07 Apr, 2020 14:07 3192 Marime text
Ministrul Educației, Monica Anisie susține în aceste momente o conferință de presă.

Amintim că, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat la Realitatea Plus că anul școlar nu va fi înghețat.
 
Monica Anisie a mai spus că simulările examenelor sunt anulate și că ele au fost înlocuite cu testele de antrenament pentru clasele a VIII-a și a XI-a.

Aceasta a menționat că, elevul trebuie să se pregătească pentru evaluările naționale și pentru bacaluareat. Examenul de rezidențiat s-ar putea susține în luna noiembrie. Salariile profesorilor se plătesc în continuare, nu se pune problema șomajului tehnic.

Suntem nevoiţi să stăm cât mai mult timp acasă. S-a decis suspendarea cursurilor pentru o perioadă, iniţial, de două săptămâni.

Apoi, preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă şi cursurile au rămas suspendate Ministerul Educaţiei a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice şi cu Inspectoratele Şcolare.

Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene şi m-am aflat în contact cu ceilalti miniştri din Europa. Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România și în funcție de deciziile Comitetului National pentru Situații de Urgență.

Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor in invatamant dupa încetarea stării de urgență  și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca toată lumea să fie în siguranță în funcție de data la care se reiau cursurile, Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi organizate în luna iulie. Nu va fi curprinsă materia din semestrul II.

Am anulat simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele II, IV și VI, dar și olimpiadele și concursurile școlare.
 

 



Sursa foto-video: Facebook/ Ministerul Educației și Cercetării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii