Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimişi în judecată de procurorii DNA Marcel Dumitru Bardaş şi Kaunz Werner, foşti directori ai Petromin, au fost achitaţi definitiv

ro

20 Apr, 2013 00:00 3991 Marime text
Marcel Dumitru Bardaş, fost director şi administrator la Companiei Naţionale Maritime Petromin Constanţa, şi Kaunz Werner, fost director economic al aceleiaşi instituţii, trimişi în judecată de procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de abuz în serviciu în formă calificată, au fost achitaţi. Decizia a fost luată ieri de Curtea de Apel Constanţa, printr-o hotărâre definitivă.

Amintim că, la data de 5 aprilie 2005, procurorii de la Anticorupţie au anunţat punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a celor doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de abuz în serviciu în formă calificată. „Din probele administrate în cauză s-a stabilit că, în perioada iulie 1998 - aprilie 2001, cei doi inculpaţi s-au folosit de fondurile băneşti aparţinând CNM Petromin, la care statul era acţionarul principal, pentru a angaja, ilegal, un apărător în litigiile comerciale aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, prejudiciul creat fiind evaluat la aproape 1.450.000 USD (circa 48 de miliarde de lei).
În calităţile oficiale pe care le-au deţinut în perioada de referinţă, inculpaţii au acţionat în sens contrar atribuţiilor de serviciu, ceea ce a avut drept consecinţă pierderi nejustificate din bugetul CNM Petromin, în condiţiile în care societatea se afla, oricum, în grave dificultăţi financiare”, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii