Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Constantin Istrate, condamnat pentru luare de mită şi purtare abuzivă

ro

08 Mar, 2014 00:00 2302 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi purtare abuzivă, Gheorghe Constantin Istrate, pădurar la Ocolul Silvic Stejaru (Tulcea), a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat la trei ani de închisoare.
 
Conform procurorilor, în cursul lunii aprilie 2012, în calitate de pădurar la Ocolul Silvic Stejaru, Gheorghe Constantin Istrate „a pretins diferite sume de bani şi ulterior a primit un miel de la o persoană, cu scopul de a îndeplini un act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru a lăsa acea persoana să păşuneze cu animalele în pădure, activitate interzisă de dispoziţiile legale în materie”.
„La data de 10 mai 2012, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de pădurar, a depistat pe persoana de la care solicitase mită, care era cu aproximativ 140 de animale la păşunat, prilej cu care i-a aplicat acesteia mai multe lovituri, cauzându-i leziuni pentru a căror vindecare au fost necesare 35 de zile de îngrijiri medicale, şi a ameninţat-o cu moartea, îndreptând arma din dotare spre aceasta. Leziunile au pus în primejdie viaţa victimei şi au condus la pierderea unui organ - splina”, se arată într-un raport al procurorilor. Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea, instanţă care, la data de 10 decembrie 2013, l-a condamnat pe pădurar la trei ani de detenţie, cu suspendare sub supraveghere. Ieri, Curtea de Apel Constanţa a menţinut condamnarea pronunţată de Tribunalul Tulcea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii