Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile şi interesele celor trei judecători Soarta directorului RADET Constanţa va fi decisă azi de un fost ziarist (documente)

ro

06 Jun, 2014 00:00 8044 Marime text
Azi, Sofica Dumitraşcu, Maricela Cobzariu şi Lucian Macavei, toţi judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, vor da verdictul final în dosarul în care Ilie Rachieru, directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, ar fi săvârşit fapte de corupţie. După cum arătam şi în ediţiile trecute, şeful RADET a fost condamnat la doi de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi de luare de mită în formă continuată. În acest context, ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele celor trei judecători învestiţi cu soluţionarea cauzei mai sus precizate, cu menţiunea că unul dintre ei a fost jurnalist. Conform propriilor declaraţii, dacă azi Înalta Curte va menţine condamnarea la închisoare cu suspendare, Ilie Rachieru va demisiona din funcţia de director al RADET Constanţa.
 
Sofica Dumitraşcu deţine, împreună cu soţul, din anul 2002, un teren intravilan, bun dobândit printr-un contract de vânzare-cumpărare, o casă în Bucureşti, în suprafaţă de 350 de metri pătraţi, dar şi un apartament, tot în capitală, de 70 de metri pătraţi. Judecătoarea Sofica Dumitraşcu a mai declarat un automobil marca VW Tiguan (fabricat în anul 2007), dar şi un Range Rover (fabricat în 2010). Pe data de 21 mai 2012, judecătoarea a vândut un autoturism marca Land Rover lui „Pricop Bogdan Ioan”, contra sumei de 19.000 de euro. În calitate de judecător al Curţii Supreme de Justiţie a României, Sofica Dumitraşcu a obţinut anual un venit salarial de 154.704 lei, în timp ce soţul ei, avocatul Costinel Dumitraşcu, a câştigat 14.500 de lei. Conform propriilor consemnări, Sofica Dumitraşcu nu are interese. Mai departe, Maricela Cobzariu nu are terenuri, însă deţine un apartament, în Bacău, din anul 2001, în suprafaţă de 60 de metri pătraţi.

Judecătoarea Cobzariu conduce un autoturism marca Peugeot, model 407, fabricat în anul 2005, are un depozit bancar, din 2006, în valoare de circa 42.000 de lei, şi a câştigat din salariu (pe când era judecător la Tribunalul Buzău) suma de 77.677 de lei. Nici Maricela Cobzariu nu are interese. Judecătoarea a lucrat ca redactor la SC Editura Bir-Contact SRL Bucureşti, unde se ocupa, printre altele, şi de redactarea ştirilor, dar şi la SC Nord-Contact SRL Roman, unde a fost redactor-şef adjunct şi director general adjunct. La rândul său, Lucian Macavei a notat în declaraţia sa de avere că nu deţine terenuri, dar are două apartamente, unul în Cluj-Napoca şi altul în Voluntari, judeţul Ilfov, două automobile (Skoda şi Opel), economii în Banca Transilvania, din 2008, în valoare de circa 99.000 de lei, dar şi datorii, către Raiffeisen Bank, de 88.686 de lei, cu scadenţa în anul 2025. De la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, Lucian Macavei a declarat un venit anual de 117.744 de lei, în timp ce soţia sa, Alina Macavei, tot judecător al Curţii Supreme, a adus în casă 126.528 de lei. La final, precizăm că, cel puţin potrivit declaraţiei, nici Lucian Macavei nu are interese.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • geo 06 Jun, 2014 13:35 ...sa fim optimisti, poate scapam de el!!!