Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Europarlamentarul Corina Crețu și consilierul judetean, Razvan Filipescu susțin o conferință de presă la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

10 May, 2023 10:05 1576 Marime text
Coordonatorul PRO România Constanța, consilierul judetean, Razvan Filipescu si Corina Cretu, actual europarlamentar si fost Comisar European responsabil de Politica Regionala si Fondurile de Coeziune, vor susține o conferință de presă în incinta Hotel Del Mar, Mamaia, Constanta.

Se vor dezbate probleme de interes local, national dar si aspecte care vizeaza fondurile europene, teme la zi, proiecte si initiative la nivelul Parlamentului si Comisiei Europene.

„Județul Constanța are un rol foarte important în acest context politic.  Am început vizita printr-un punct nevralgic- Portul Constanța.  Am înțeles ca azi vine și dl ministru Grindeanu. (...) Ar trebui construite și noi dane.  Medgidia are un rol foarte important pentru județul Constanța. (...) Am văzut primari care își dau interesul să nu se dezvolte localitățile lor. Sunt multe probleme. Am ținut ca un europarlamentar să vadă situația asa cum este“ - a declarat consilierul județean, Razvan Filipescu. 

„Județul Constanța este cel mai urbanizat din țară. Din păcate diferențele dintre mediul rural și cel urban s-au adâncit. Se pot folosi fonduri europene.. Consider că nu sunt folosite așa cum trebuie. Romțânia primește consultări din partea UE pentru dragări la Constanța, Midia și Mangalia. Este foarte importantă infrastructura. România ar avea nevoie de trei autostrăzi și Dunărea să fie navigabilă în totalitate. Acesta a fost un proiect al meu, dar a întâmpinat probleme. Este suficient ca un singur metru să nu fie navigabil ca întreaga actrivitate de navigare să fie împiedicată. “ - a precizat Corina Crețu. 

„ Îmi place sa fiu la Constanța,  alături de oameni competenți.  Am mai multe proiecte de suflet. Am o preocupare constanta pentru ridicarea satului,  mai ales după ridicarea preturilor. Ma bucur ca azi se vor semna noi contracte pentru portul Constanța.  Comisia Europeană îndeamnă autoritățile să se aplice spre această zonă. (...) Infrastructura este foarte importantă în toate felurile. (...) Tuzla are 7 kilometri de plaja. Nu sunt folosiți. Sunt șocată! Zici ca ești într-o comună în război.  Nu avem nevoie de gloanțe.  Este foarte trist! Am înțeles că nici proiectul cu Policlinica nu se va face. Din păcate am înțeles că sunt primari care se feresc să folosească aceeste fonduri europene și nu înțeleg de ce. Cred că trebuie să existe o strategie mai bine. Din păcate în România la acest moment este competiție între ministere în loc de cooperare. 

„La Tuzla împreună cu consilierii Pro România am demarat procedurile pentru declararea comunei stațiune de interes național. Din păcate această localitate a rămas o simplă comună, deși se află pe un drum european. Sunt mai multe probleme acolo. Eu și colegii mei vom face tot posibilul să punem localitatea Tuzla pe harta turismului românesc“ - a precizat consilierul judetean, Razvan Filipescu. 

Tot Corina Crețu a mai adăugat ca a rămas plăcut impresionată de Mangalia și Topraisar. De asemenea,  ea a felicitat echipa care a contribuit la reabilitarea Cazinoului.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii