Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidaţii PRO România Victor Ponta, Corina Creţu şi Mihai Tudose, prezenţi la Constanţa (galerie foto)

ro

20 May, 2019 00:00 2560 Marime text
Cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai, candidaţii PRO România au venit la Constanţa, în staţiunea Mamaia, să susţină o conferinţă de presă. Ulterior întâlnirii cu presa de la malul mării, liderii PRO România s-au întâlnit cu tinerii care vor face parte din procesul electoral, cei care vor fi în secţiile din toată ţara.
 
Astfel, preşedintele PRO România, Victor Viorel Ponta, Mihai Tudose, fost premier al României, Corina Creţu, comisar european, dar şi Mircea Banias şi Mircea Dobre, care se ocupă de organizaţia locală, au participat la conferinţa de presă de duminică, 19 mai.
 
Victor Ponta a fost cel care a dat startul discuţiei cu presa: „Mai este fix o săptămână până la alegerile din 26 mai. Am vrut special să fim împreună cu doamna Creţu, domnul Tudose şi cu mine - primii trei candidaţi, la Constanţa. Vom mai fi şi în zilele următoare în alte zone, dar asta e duminica dinainte de alegeri. Cred că până acum PRO România a făcut o campanie decentă, de bun-simţ. Nu am huiduit pe nimeni, nu ne-a huiduit nimeni. Am încercat să construim o alternativă. Toţi cei nemulţumiţi care au votat PSD - ALDE au sperat în 2016 ca o să ne ţinem de guvernare. Dar mai ales de proiectele pe care le-am susţinut din 2015, semnate cu Corina în calitate de comisar european. Dar cu 17, 18, 19 scandaluri cu Liviu Dragnea - cum îl scăpăm de închisoare - nu am făcut niciun metru de autostradă, l-a făcut Ştefan Mandachi la Suceava, nu am făcut niciunul dintre cele 3 spitale regionale, semnate de noi, domnul Dragnea zicea că sunt 8. Nimic. Nu am făcut şcoli, nu am reuşit măcar să păstrăm ceea ce se făcuse bine. Şi vreau să vă spun că sunt la Constanţa, unde oamenii au învăţat să îşi facă propriile investiţii şi afaceri. În 2015, când am adoptat Codul Fiscal, era şi Mihai Tudose în Guvern, era Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, şi a zis că e copilul lui codul ăla fiscal. L-a omorât de vreo 200 de ori de atunci şi îl omoară în continuare. Nu mai avem stabilitate şi predictibilitate în zona fiscală, cred că este un lucru care se simte din ce în ce mai tare în zona de afaceri”, a spus preşedintele PRO România, Victor Ponta.
 
Liderul PRO România a vorbit şi de mobilizarea rapidă a partidului pentru alegerile europarlamentare, precizând că în aproximativ un an de la înfiinţarea partidului a reuşit să adune peste 18.000 de oameni care vor fi prezenţi în secţiile de votare din toată ţara.
 
„Spuneam că am vrut să construim o alternativă. Pe 28 mai se împlineşte un an de la înfiinţarea PRO România. Au venit oameni de atunci, care s-au săturat de ce se întâmplă. Sunt mult mai optimist după aceste câteva săptămâni de campanie pentru că, dincolo de faptul că avem o listă de candidaţi mai cunoscută decât celelalte partide, am reuşit ceea ce părea imposibil - să ne mişcăm în zona de mobilizare. S-a schimbat mult faţă de acum un an. Avem sedii, organizaţii, 18.600 de reprezentanţi în toate secţiile de vot. Am avut noroc la tragerea la sorţi şi suntem pe prima pagină pe buletinul de vot. Mulţi vor alege aşa cum mă aştept. Cei care merg în Parlamentul European din partea PRO România să ne reprezinte cu cinste şi să promoveze proiectele importante”, a adăugat Victor Ponta.
 
Victor Ponta a vorbit şi despre proiectul pe care vor să îl implementeze parlamentarii europeni care vor merge din partea PRO România pentru a stabiliza accesul la banii europeni prin Programul Operaţional Regional.
 
„Un proiect special pe care l-am pregătit şi vreau să îl anunţ şi aici pentru următorul buget al Uniunii Europene. Vrem să impunem ca pe Programul Operaţional Regional să nu se mai lucreze cu Guvernul, cu ministerul. Vedeţi că tot felul de oameni care sunt la MDRAP nu lucrează pentru România, ci pentru Dragnea. Trebuie să se facă autorităţile de management la cele 8 regiuni de dezvoltare. E un model care funcţionează în alte ţări şi îl putem face să meargă foarte bine şi în România”, a subliniat liderul PRO România.
 
Ce procentaj speră Victor Ponta că va atinge la alegerile europarlamentare? El a declarat în conferinţa de presă că speră să trimită 3 persoane în Parlamentul European, cu un scor cel puţin de 10 procente.
 
„Mai avem şase zile de campanie. Vrem să ne comportăm civilizat în continuare, să vorbim despre soluţii, dincolo de nebunia asta care nu cred că mai poate fi oprită - pe de o parte Dragnea şi ai lui, cu Codrin şi cine mai e pe acolo, să ţipe în continuare că Europa ne otrăveşte şi vrea să ne facă rău, iar pe partea cealaltă domnul Iohannis, care zice că tot răul este din partea PSD şi că dacă scăpăm de PSD o să curgă lapte şi miere.
 
Noi ştim că nu este aşa. Avem nevoie de profesionişti şi de colaborare. Le mulţumesc celor de la Constanţa că au reuşit să facă foarte rapid o structură. Ştiu că nu este uşor. Cei de aici de la PSD au cei mai mulţi bani din ţară şi cu bani speră să obţină şi voturi. Sunt convins că vom lua peste 10% şi vom lua peste trei mandate”, a conchis Victor Ponta.
 
Corina Creţu, comisar european, aflat pe lista de candidaţi din partea PRO România, a vorbit de realizările pe care le are în regiunea de care aparţine Constanţa. „Îmi face mare plăcere să fiu la Constanţa alături de oameni profesionişti. Din păcate, nu am reuşit în timpul mandatului să vin la Constanţa. A trebuit să ţin echilibrul între cele 28 de state membre. Am făcut tot ce am putut şi am câteva proiecte de suflet cu care mă mândresc şi care vor rămâne în inima mea. În primul rând, preluând gradul de absorbţie la 58%, am încercat să vedem cum putem să mărim acel grad din perioada 2007-2013, iar primul proiect aprobat în ianuarie 2015 a fost un proiect pe care noi îl numim retrospectiv, adică pe care se circulă din 2012 - Autostrada Soarelui, porţiunea Cernavodă - Constanţa, în valoare de peste 300 de milioane de euro - am preluat creditul către Banca Europeană de Investiţii. În 2018 am semnat 60 de milioane de euro pentru porţiunea Midia - Năvodari - Poarta Albă pentru Dunăre, care leagă această regiune şi facilitează potenţialul privind transportul fluvial”, a punctat Corina Creţu.
 
Punctul sensibil atins de fostul premier Mihai Tudose a fost cel legat de spitalul regional de la Constanţa, pe care el l-a vrut să îl facă din bugetul destinat Armatei Române. Mai precis, spitalul regional de aici urma să deservească şi soldaţii americani de la baza Mihail Kogălniceanu, deci s-ar fi încadrat în banii destinaţi 2% pentru Armată, după cum a impus legislaţia. De altfel, Victor Ponta a subliniat că „parteneriatul public-privat cu Turcia nu dă bine pentru americani”, făcând referire la tensiunile din politica externă, unde România nu are implicare.

Material la comanda PARTIDUL PRO ROMANIA, MFC: 41190009
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii