Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Nereguli grave în ceea ce privește depozitarea peștelui, descoperite de comisarii ANPC

ro

08 Jul, 2022 16:03 1879 Marime text


În urma unor informații primite de la un proprietar de restaurant pe pagina de Facebook a lui Horia Constinescu, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a fost desfășurată o acțiune de control vineri, 8 iulie, la doi operatori economici ce comercializează pește.

Conform șefului ANPC, „condițiile de depozitare și de procesare ale peștelui sunt greu de descris în cuvinte”, procedând la sigiliarea camerelor de frig.
 

„Am procedat la sigilarea tuturor camerelor de frig pentru a putea păstra acolo cele câteva sute de kilograme depistate cu neconformități ținute necorespunzător sau fără documente de proveniență.

Au fost lăsate invitații pentru luni când se vor întocmi documentele de control și după verificarea actelor de proveniență ale mărfurilor mai ales pentru cantitatea de pește neetichetată”


Comisarul mai spune că a fost solicitată și participarea polițiștilor, urmând ca acțiunea, începând de luni, să se desfășoare împreună. Aceasta va fi evaluată atât din perspectiva braconajului, cât și a evaziunii fiscale.

Potrivit sursei citate, ambii operatori economici au „o reputație negativă”, fiind sancționați în trecut de ANPC. 

Ambii sunt furnizori pentru mai multe restaurante și magazine alimentare din Constanța. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii