Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC Loturi de pui provenite din Polonia și Ungaria au fost retrase de pe piaţă după ce s-a depistat salmonela

ro

31 Mar, 2024 13:45 530 Marime text






 
  • Directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, Paul Anghel, face clarificări cu privire la subiectul „puiului vopsit”, explicând care sunt condiţiile în care producătorii pot scrie pe etichete că păsările au fost hrănite cu porumb. Anghel anunţă de asemenea că loturi de pui provenite din ţări ale Uniunii Europene (Polonia, Ungaria), da şi de la ferme româneşti, au fost retrase de pe piaţă după ce s-a depistat salmonela în carne, informează digi24.ro.
Directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, Paul Anghel, face clarificări cu privire la subiectul „puiului vopsit”, explicând care sunt condiţiile în care producătorii pot scrie pe etichete că păsările au fost hrănite cu porumb. Anghel anunţă de asemenea că loturi de pui provenite din ţări ale Uniunii Europene (Polonia, Ungaria), da şi de la ferme româneşti, au fost retrase de pe piaţă după ce s-a depistat salmonela în carne.

„În contextul eforturilor intensificate şi susţinute ale Uniunii Europene de stopare a acesteia, împreună cu colegii de la ANSVSA lucrăm îndeaproape în depistarea şi indisponibilizarea loturilor suspecte. Ca urmare a monitorizărilor efectuate s-a identificat tulpina salmonella atât la carne de pui provenită din spaţiul comunitar, Polonia şi Ungaria, cât şi din România. Referitor la cele din România este vorba de loturi de carne de pui provenite de la un producător din judeţul Vaslui, unde s-a confirmat o tulpină înalt patogenă, dar şi de loturi suspecte provenite de la producători mari din judeţele Bacău şi Buzău, pentru care încă nu avem confirmarea de la serotipizare”, transmite oficialul ANPC.


Citește și
ANPC anunță că va controla produsele de post, în perioada următoare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii