Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

ro

27 Mar, 2024 14:36 4098 Marime text



ȘTIREA INIȚIALĂ:

Organizația Județeană Constanța a Partidului Social Democrat anunță astăzi, 27 martie 2024,de la ora 17.30,  în cadrul unei conferințe de presă, candidații la Primăria Municipiului Constanța și președinția Consiliului Județean Constanța. 

Candidații PSD pentru cele două funcții au fost validați tot astăzi de Biroul Politic Național al PSD.

Șeful ANPC, Horia Miron Constantinescu este candidatul PSD pentru Primăria Constanța. Constantinescu a făcut parte din echipa administrației Chițac. A fost director al Direcției Gestionare Servicii Publice.

Acesta a candidat la Primăria Constanța, în 2020, din partea Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal, înființat de Dan Voiculescu și a obținut 5,04% din voturi.

​Horia Constantinescu a devenit şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa în 2017. Doi ani mai târziu, în august 2019, a fost numit șef la ANPC, la propunerea premierului PSD de atunci, Viorica Dăncilă, și a stat trei luni în funcție.

Acesta a fost numit din nou, pe 21 ianuarie 2022, preşedinte al ANPC, printr-o decizie a premierului PNL de atunci, Nicolae Ciucă. ANPC ajunsese la al treilea director în ultimele trei luni, dar a fost ultima schimbare a șefiei instituției până în prezent.

Medicul primar de chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Nicolae Grasa este candidatul social-democraților pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Dr. Grasa a fost directorul Spitalului Judeţean Constanţa și șeful secției Chirurgie I și este membru al Colegiului Medicilor din România şi al Societăţii Române de Chirurgie.

UPDATE:  ora 17: 35

În cadrul conferinței Felix Stroe anunță intrarea Cristinei Rizea în PSD Constanța. De asemenea, deputatul Rizea va candida pentru funcția de primar la Valu lui Traian. 

"Am făcut multe sondaje și analize, împreună cu organizația am purtat discuții iar astăzi la Consiliul Național Politic al PSD s-a luat decizia că pentru primăria Constanța sa candideze Horia Constantinescu, președinte ANPC iar pentru funcția de președinte al CJC, venim cu o candidatură extrem de serioasă, dr. Cătălin Grasa, chirurg, fost director al SCJU, fost director medical la aceeași unitate sanitara și profesor la universitatea Ovidius " - a menționat felix Stroe. 

Întrebat dacă a fost măsurat în sondaje Cătălin Grasa, președinte Felix Stroe spune că e mai greu sa măsori un candidat pentru județ. 

„Ne lăsăm cu dorința de a câștiga. Nu ne acordăm șanse, intram in alegeri cu dorința de a castiga“ - a precizat Felix Stroe.


Întrebat dacă își asumă succesul sau eșecul, Felix Stroe spune că are un obicei sa-si asume. Acesta spune că după alegerile din 2020 și-a depus mandatul atât la RAJA cât și la partid dar colegii au decis că trebuie să continue. 

Horia Constantinescu se va retrage de la ANPC prin demisie, nu prin suspendare în următoarele săptămâni.

„Ulterior mă voi dedica campaniei electorale“ - a declarat Horia Constantinescu. 

Constantinescu spune că va avea o campanie a proiectelor, nu dâmbovițeană, că va arata ce poate face. 

„Fiecare contracandidati sunt liberi să ducă ce campanii doresc, inclusiv la adresa mea“ - a mai spus Horia Constantinescu. 

Întrebat fiind despre tandemul anunțat de el in urma cu o lună cu Decebal Fagadau, Horia Constantinescu spune că Organizația a stabilit candidatii, iar

„Decebal Făgădău face parte din echipă, din discuția pe care am avut-o chiar astăzi" , a mai spus Constantinescu

Ion Dumitrache a menționat că Decebal Fagadau nu s-a înscris încă în PSD. 

„Dezvoltarea infrastructurii sanitare este proiectul meu în calitate de candidat la CJC. Județul nu are decât un spital, lipsesc foarte multe iar urgența este făcută pentru regiunea Dobrogea",“ - a precizat Cătălin Grasa. 

Felix Stroe a precizat, referitor la declarația lui Florin Mitroi că a încercat să racoleze primari PNL prin metoda "icoana" că i-a făcut cadou primarului Valentin Vrabie doua icoane, de ziua lui, în urma cu câțiva ani.

"Nu am trimis pe nimeni să facă cuiva un denunț, sau să racoleze vreun primar", a mai spus Florin Stroe. 

„Îmi voi depune adeziunea și am venit aici pentru a felicita candidații și a le dori mult succes in alegeri și să mă întâlnesc cu foștii colegi și cu dumneavoastră. Mi-am dat demisia din PSD în momentul în care am avut probleme cu justiția. Cum acestea s-au încheiat, am luat decizia de a mă întoarce în politică. Nu mă mândresc cu faptul că toate proiectele pe care le-am început au transformat viața constantenilor într-un coșmar“ - a precizat Decebal Făgădău. 

Felix Stroe mai spune că în luna aprilie ar putea avea loc alegeri interne și în filiala Constanța. 

„Mă bucur că Decebal a revenit, sunt sigur că va avea un loc important în campanie pentru Primărie și CJC“ - a precizat Felix Stroe. 

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare. 

AVERILE ȘI INTERESELE CANDIDAȚILOR PSD CONSTANȚA



Horia Constantinescu poartă ceasuri Bulgari, Lecoultre și Ulysse Nardin, în valoare de peste 100.000 de lei


Potrivit declarației de avere completate în mai 2023, Horia Miron Constantinescu, având funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu deține terenuri, locuințe sau autoturisme.

Acesta a menționat că deține colecții de ceasuri Bulgari, Lecoultre și Ulysse Nardin, în valoare de peste 100.000 de lei, dobândite în perioada 2002-2018.   

În data de 21 aprilie 2022 a vândut unei persoane fizite un bun imobil pentru care a primit suma de 470.000 de lei.

La rubrica plasamente și investiții a menționat că deține 50% din părțile sociale ale societății Soft On Road Services, a acordat un împrumut în nume personal de 40.500 de lei către aceeași societate, deține 100% din acțiunile de la Rock Stand in Finance INC Panama, 100% din acțiunile de la ADS Wood Holding Panama și a acordat un împrumut în nume personal de 2.841.319 lei către Agrement serv.

În anul precedent a primit de la Macrina Constantinescu decontări de cheltuieli, sultă în valoare de 112.000 lei și a încasat  un venit de la ANPC de 109.994 lei.

În declarația de interese completată în mai 2023 a menționat calitatea de membru în Asociația pentru Cooperarea Antreprenorială Drepturile Omului Mediere și Arbitraj, precum și calitatea de asociat la Soft On Road Services și acționar la Rock Stand in Finance INC Panama și ADS Wood Holding Panama.   
 

Grasa are două terenuri, un apartament și conduce un autoturism Mitsubishi Outlander an de fabricație 2018

Potrivit declarației de avere completate în mai 2020 (ultima disponibilă pe site-ul ANI), fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Nicolae Grasa deținea un teren intravilan de 448,9 mp la Mangalia, dobândit în anul 2001 și un teren de 10544 mp în Constanța dobândit prin mostenire în 2019. În anul 1992 a cumpărat un apartament de 88,95 mp. Acesta a menționat că deținea un autoturism Mitsubishi Outlander an de fabricație 2018.

În anul 1992 a cumpărat un apartament de 88,95 mp. Acesta a menționat că deținea un autoturism Mitsubishi Outlander an de fabricație 2018.

De asemenea, în același document din 2020 a menționat că a contractat în 2018 un credit de la BRD scadent în 2020 de 3700 euro și un credit de la BMP Paribas contractat în 2018 scadent în 2021 de 73.374 lei.

La rubrica venituri a menționat venitul de la Universitatea Ovidiu de 44.163 lei, de la SCJU Constanța de 158.496 lei, salariul socției de la SCJU Constnața de 85.313 lei, alocațiile celor doi copii de 1602 fiecare, precum și un venit obținut de soția sa de la PFA din servicii medicale de 15.750 lei.  

În declarația de interese completată în mai 2020 a menționat calitatea de membru în Colegiul Medicilor din România și în Societatea română de Chirurgie, precum și calitatea de membru PSD.

Dr. Cătălin Grasa a fost manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța

Născut la data de 18 mai 1966, Cătălin Grasa este medic primar chirurg în cadrul Spitalului Clinc Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei" Constanta, fost manager al instituției sanitare timp de mai mulți ani.

În anul 1991, Cătălin Grasa a absolvit Universitatea Carol Davila din Bucureşti, iar în anul 1995 a devenit medic specialist chirurg. În 2000, Cătălin Grasa este medic primar, iar în anul 2002 obţine titlul de doctor în ştiinţe medicale.

Până la numirea în funcţia de director medical, Cătălin Grasa a fost şef al Clinicii de Chirurgie.

Horia Constantinescu este din ianuarie 2022 președinte al ANPC 

Născut la data de 19.09.1974, Horia Constantinescu este în prezent președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor funcție pe care o ocupă din ianuarie 2022.  

Anterior, din noiembrie 2021 până în ianuarie 2022 a ocupat funcția de comisar șef adjunct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Regional Galați – Comisariatul Județean Constanța.

În perioada iulie 2021 – noiembrie 2021 a fost detașat – Director General Delegat– Direcția generală gestionare servicii publice,Primăria municipiului Constanța, după ce anterior timp de trei luni a fost detașat – Sef Serviciu spatii verzi – Direcția generală gestionare servicii publice, Primăria municipiului Constanța.

În perioada ianuarie 2021-aprilie 2021 a fost detașat – Director Executiv Adjunct – Direcția generală gestionare servicii publice, Primăria municipiului Constanța, iar în perioada noiembrie 2020 – decembrie 2020 a fost detașat – Sef Serviciu spatii verzi – Direcția generală gestionare servicii publice, Primăria municipiului Constanța.

În perioada decembrie 2019 – noiembrie 2020 a fost comisar șef adjunct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Regional Galați – Comisariatul Județean Constanța

În perioada august 2019 – decembrie 2019 a mai ocupat funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

CV-ul complet poate fi vizualizat în secțiunea Document a materialului.

Constantinescu a candidat în 2020 ca independent sustinut de PUSL la Primăria Constanţa, după ce a demisionat din PSD. Apoi, după alegerile locale din septembrie 2020, a lucrat timp de mai multe luni în cadrul Primăriei Constanţa, condusă de liberalul Vergil Chiţac, fiind directorul Direcţiei Servicii Publice.

În toamna lui 2021, a plecat din primărie şi s-a întors în fruntea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. La finalul anului 2021, Horia Constantinescu s-a reînscris în PSD Constanţa.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi cele de interese ale lui Horia Constantinescu și Cătălin Nicolae Grasa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii