Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

ro

17 Apr, 2024 11:02 1321 Marime text
Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța, organizează miercuri, 17 aprilie, ora 11:00, o conferință de presă. 

Evenimentul se desfășoară la hotel Continental Forum (fostul Ibis), sala Decebal-Traian. 

Recent, candidatul și-a anunțat și demisia din funcția de președinte al ANPC. 

UPDATE: ora 11.03

„Multumesc pentru prezență, așa cum ne-am obișnuit de-a lungul celor șapte ani cât am reprezentat Protecția Consumatorului. Evenimentele pe care vreau să le discutăm sunt în ordine demisia înaintată Primului Ministru, cu intrare în vigoare la data de 24.04. Trebuie să discutăm și lucrurile citite în publicațiile constănțene cu relația cu organizația municipală PSD și cum trebuie construită campania electorală, cat și ce afirmații au făcut ceilalți contracandidați.

O să încep cu primul punct - am demisionat deoarece trebuie să demonstrez că nu trebuie să imi ofer nicio plasă de siguranță. A trebuit să amân de la momentul desemnării până la data transmiterii demisiei pentru a putea pregăti un raport de activitate. Sunt câteva zeci de pagini. Suntem singura Autoritate care a înțeles să verifice fiecare activitate a fiecărui comisar. Înțeleg să am aceeași abordare și la Primăria Constanța.

Comparația dintre cele două instituții este absolut obligatorie. Lucrurile sunt funcționale în ANPC. Am crescut exponențial de la o medie de 15 milioane lei încasată la undeva la 96 de milioane. Primaria în care am lucrat un an de zile nu poate răspunde niciunei exigențe cuantificabile. 

Existau facturi la spații verzi unde nu există în spate nicio defalcare a prețului, ceea ce i-am raportat și primarului Chițac. Am refuzat să plătesc facturi ce reprezentau întreținerea spațiilor verzi în cartiere unde oamenii își gospodăreau singuri rondelele de sub geamuri. Fac acest paralelism pentru a înțelege că nu sunt diverse normele de abordare între cele două instituții. Munca trebuie remunerată conform activității.

Tot ceea ce înseamnă activitatea cu cele două instituții arată o similitudine, care trebuie să aibă în vedere și eliminarea variantelor de mică corupție. 


Trebuie să răspund la al doilea punct - relația pe care o are Horia Constantinescu cu organizația municipală.

Numirea mea a fost surprinzătoare. Pe 9 februarie a fost propus colegul nostru Costin Răsăuțeanu în dorința de a aduce la numitor comun ceea ce înseamnă partidul. Trebuie să îmi explic mie că unele dintre panourile publicitare au dispărut. Am intrat în această cursă cu un minus - în sensul panotării în oraș.

Știu ca îl pot recupera prin felul meu de a fi. Comunic în sens constructiv, nu doar constantând ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. 

Stelian Ion și Ovidiu Cupșa ar fi o variantă bună pentru Poliția Locală pentru că se plimbă și constată nereguli. Mai trebuie un carnețel să încheie procese verbale.“ - a precizat Horia Constantinescu, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Constanța. 

În cadrul conferinței, Horia Constantinescu a vorbit și despre actualul edil, Vergil Chițac. 

„Cu o referire la primarul Chițac. În două dintre interviuri a spus despre mine și Felicia Ovanesian că i-am fost ucenici. Am mesaje de când lucram în Primărie. Sunt peste 105.000 mesaje pe grupul de salubritate și alte câteva sute cu viceprimarul Ionuț Rusu și primarul Vergil Chitac. Cu câteva luni înainte de incendiul de la Infecțioase l-am rugat pe acesta să ia în calcul cu un val de SARS COV 2 dar nu a luat în calcul așa ceva.

Am fost cel care a dispus curățarea taluzului din poziția de director general fără acordul primarului, culegându-se atunci zeci de utilaje, cei de la Polaris au venit în sprijin. Am mesaje în telefon care arată ca am discutat cu cei de la Luxten despre iluminatul scărilor de la Modern.

Singurele suprafețe pe care le-am identificat în Constanța pentru panotaj necesită autorizații de construire iar acest lucru ar fi însemnat să candidez la următoarele alegeri electorale“ - a mai adăugat Horia Constantinescu. 

Horia Constantinescu vorbește și de importanța centralelor de cartier pentru ca s-ar menține mai bine temperatura ridicată a termiei. 

„Explicăm primarului Chitac ca aduce apă caldă doar la doi abonați. Propuneam revigorarea centralelor de cartier. Acolo unde sunt doi abonați dacă respectivii cetățeni nu și-ar fi permis implementarea unui sistem de centrale de apartament să fie susținuți prin abonament la gaze pentru a putea fi debranșat. Suntem într-o situație similară reparării capacelor. Avem două mari categorii. Una rezolvată de Dorel, turnându-se asfalt la greu și capacele de canalizare au rămas sub nivel.

Aici fac o paranteză - la serviciul găsit înființat întrebând cum se fac recepțiile cei de acolo mi-au zis ca se deplasează pe teren și se recepționează. I-am întrebat de grosime. Nu aveau nici măcar ruleta. Diferența de un cm generează un volum de asfalt cine știe prin ce curți sau direcții, lucru ce trebuia să rămână la cutie. Multe dintre situațiile cu care m-am confruntat reprezintă o variantă ce trebuie schimbată“ - a mai adăugat Horia Constantinescu. 

Întrebat dacă Decebal Făgădău s-a înscris în partid, a spus că emoția deciziei de a intra în partid l-a reținut pe acesta să ia decizia până la momentul curent. El a mai spus că „sunt discutii pentru a se afișa public la evenimente de promovare a candidaturii fără a fi canibalizată candidatura lui Constantinescu în cartierele unde oamenii sunt încă confuzi cu privire la cine candidează din partea PSD“. 

Trei locuri pentru a putea construi parcare supraterane ar fi, conform lui Horia Constantinescu, marea parcare din Portul Tomis, în zona Dorally și zona Brotăcei. 

Horia Constantinescu susține și înființarea de mici sedii de primărie în cartiere cât și un birou al poliției locale pentru siguranța cetățenilor. 

„Mă gândeam ca din aceasta structura să fie și dispensar și o structură dedicată unui punct farmaceutic pentru a fi scoase la licitație pentru acoperirea costului“ - a mai adăugat Horia Constantinescu. PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii