Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

202 ani de independență Astăzi este aniversată Ziua Republicii Elene. Cum este marcat evenimentul la Constanța

ro

25 Mar, 2023 00:00 1551 Marime text
Sursa foto: Facebook Comunitatea Elenă Elpis Constanța
  • Pe teritoriul Greciei pe care o știm astăzi, Revoluția a fost proclamată în data de 25 martie 1821, la mănăstirea Agia Lavra, de către Arhiepiscopul de Patras, Germanos
  • Pentru a marca acest eveniment, Comunitatea Elenă Elpis Constanța organizează la Centrul Multifuncțional Educațional pentru Tineret „Jean Constantin”, de la ora 18:00, un spectacol la care sunt invitați, printre alții, Ansamblul de Dansuri al Uniunii Elene din România, Filiala Târgoviște Elpida Band, Eleni`s Band și Vali Osman
  • Tot cu ocazia sărbătoririi Zilei Greciei, clădirea Primăriei Constanța va fi iluminată în culorile drapelului elen
 
Astăzi, 25 martie 2023, sunt aniversați 202 ani de când a fost declarată independența Republicii Elene.
 
Pe teritoriul Greciei pe care o știm astăzi, Revoluția a fost proclamată în data de 25 martie 1821, la mănăstirea Agia Lavra, de către Arhiepiscopul de Patras, Germanos.
 
Conform comunicatului transmis de Comunitatea Elenă Elpis Constanța, lozinca „Libertate sau moarte” a devenit simbolul revoluției.
 
În tot Peloponezul, în nordul Greciei și în numeroase insule au izbucnit revolte anti-otomane.
 
Pe 25 martie a fost stabilit ca această dată să fie cea oficială a aniversării revoluției, sărbătorindu-se Ziua Națională a Greciei.
 
Pentru a marca acest eveniment, Comunitatea Elenă Elpis Constanța organizează la Centrul Multifuncțional Educațional pentru Tineret „Jean Constantin”, de la ora 18.00, un spectacol la care sunt invitați, printre alții, Ansamblul de Dansuri al Uniunii Elene din România, Filiala Târgoviște Elpida Band, Eleni`s Band și Vali Osman. Intrarea este liberă.
 
De asemenea, duminică, 26 martie, va fi organizat un Tedeum, de la ora 12.00, la Biserica greacă Metamorphosis.
La ora 13.00, de la Biserica Greacă, mai multe autocare vor pleca spre București, la Ateneul Român, unde va avea loc spectacolul omagial cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Elene organizat de Uniunea Elenă din România și Ambasada Greciei la București.
 
Tot cu ocazia sărbătoririi Zilei Greciei, clădirea Primăriei Constanța va fi iluminată în culorile drapelului elen, exceptând intervalul orar 20:30 – 21:30 (când este marcată Ora Pământului, iar luminile se sting în sediul primăriei și în Parcul Arheologic).
 
Citește și:
Ziua Națională a Republicii Elene va fi sărbătorită la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii