Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Modulul României, participant la programul de pre-poziționare derulat în sprijinul Republicii Elene

ro

31 Jul, 2023 14:41 496 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
31 iulie 2023
 
Modulul României, participant la programul de pre-poziționare  derulat în sprijinul Republicii Elene, predă ștafeta modulului GFFF-V din Franța.
 
Activitatea a avut loc astăzi, 31 iulie, în baza de operații din Nea Makri (regiunea Attica), în prezența unei delegații a Comisiei Europene.
 
Totodată, pe parcursul zilei se vor desfășura activități privind predarea- primirea misiunii de pre-poziționare către echipa din Franța și rezolvarea aspectelor de natură logistică care să permită finalizarea misiunii, în cele mai bune condiții, și revenirea în țară a colegilor noștri.
 
În afară de cei 38 de pompieri care au încheiat astăzi programul de pre-poziționare și care se vor întoarce în țară, în insula Rodos din Republica Elenă se află încă 92 de pompieri români cu mijloacele tehnice specifice. Aceștia au fost dislocați în Grecia ca urmare a solicitării de asistență internațională a autorităților elene prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
 
***
 
Reamintim faptul că, în cadrul programului de pre-poziționare, primul contingent, format din 40 de pompieri și 8 mijloace tehnice (3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă, 1 autospecială de stingere de capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă) a plecat din România la data de 29 iunie, pe ruta Ciolpani – București – Giurgiu – Sofia – Kulata – Grecia (Atena).
 
Schimbarea efectivelor s-a realizat la data de 15.07.2023, iar alți 40 de pompieri au înlocuit personalul din regiunea Attica.
 
Despre programul de pre-poziționare
 
Programul de pre-poziționare este organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc.
 
Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.
 
Activarea și operaționalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locațiile stabilite de partenerii eleni.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii