Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Națională a Republicii Elene a fost serbată printr-un spectacol la Centrul „Jean Constantin” Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

26 Mar, 2023 11:33 1302 Marime text


Cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Elene, celebrată mereu la data de 25 martie, Centrul Multifuncțional Educațional și pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța a găzduit un spectacol în acest sens, ce a început la ora 18:00.
 
În sală, la sărbătorirea celor 202 de ani de când a fost proclamată independența Greciei, au fost prezenți, printre alții: Silviu Coșa (prefectul județului Constanța), Ionuț Rusu (viceprimarul municipiului Constanța), Mihai Lupu (președintele Consiliului Județean Constanța) și Constantin Cheramidoglu.
 
Acest eveniment a fost organizat de Comunitatea Elenă Elpis Constanța.
 
Cuvântul de deschidere i-a aparținut lui Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene. Acesta a zis:
 
„Vă mulțumim că sunteți alături de noi. Este Ziua Republicii Elene. Noi trăim în România, deci este demn să ascultăm imnurile celor două țări.”
 
Pe urmă, au fost intonate cele două imnuri.
 
Când a urcat pe scenă, Silviu Coșa a spus:
 
„Este o mare bucurie să fiu alături de greci la acest moment aniversar. Rămâne rolul nostru să preluăm elementele culturale care au legat românii de greci. La mulți ani tuturor!”.
 
Mihai Lupu a declarat:
 
„Bună seara dragi urmași ai elenilor. Cred că poprul român a trăit multe evenimente alături de poporul grec. Istoria celor două țări și tot ceea ce au trăit au condus la democrația de astăzi. Poporul elen are o moștenire de dus mai departe. Cred că regiunea noastră îmbină armonios toate etniile prezente. La mulți ani, Grecia!”.
 
La microfon s-a alăturat și Ionuț Rusu.
 
„Vreau să spun că orașul Constanța este plin de elemente ale istoriei grecilor și de aceea, noi, ca instituție trebuie să le păstrăm”, a fost declarația viceprimarului.
 
Înainte de a începe spectacolul, președintele Comunității Elene a mai avut o alocuțiune.
 
„Avem tot ceea ce este mai furmos în acest oraș-port datorită minorităților și bineînțeles, românilor. Salutăm prezența oamenilor de cultură, precum cea a lui Constantin Cheramidoglu. La mulți ani, Grecia! La mulți ani, România!”, a spus Traian Antoniadis.
 
Spectacolul a fost deschis de un moment de dans susținut de Vali Osman.
 
Între acesta și celelalte momente, Antoniadis a precizat că elevii care învață limba greacă la Comunitatea Elenă Elpis au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele școlare.
 
„Din 12 elevi, 10 s-au calificat în faza următoare”, a spus Antoniadis.
 
Apoi, copiii s-au prezentat rând pe rând.
 
În continuare, pe scenă au urcat: Ansamblul Ilios – filiala Târgoviște, Eleni`s Band și Ansamblul Elpis.
 
 Citește și:

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii