Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salată de orez cu dovlecei și ton

ro

25 Jun, 2019 11:04 3281 Marime text

Printre preparatele mele preferate de vara se afla si salata de orez. Este o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru masa de pranz sau cina. Cand eram mica, mami ne facea foarte des salate sarate de orez cu legume, dar nici eu, nici fratele meu, nu ne inghesuiam sa le mancam. De o mie de ori mai mult preferam orezul cu lapte si scortisoara, cel mai bun desert din copilaria noastra.

Iata ca o data cu trecerea timpului, gatesc mult mai des salate de orez cu legume, peste, carne. Imi plac la nebunie si, asa cum va spuneam mai sus, sunt o idee grozava pentru mese sanatoase si rapide.

Pentru salata de orez de astazi am folosit foarte putine ingrediente, orez pentru salate parboiled, dovlecei, branza mozzarella si deliciosul ton bucati Lotka in ulei de floarea soarelui. Toate produsele Lotka sunt versatile si pot fi utilizate in diverse combinatii: cu legume, pentru salate, sandvisuri sau alte mancaruri.

Salata de orez cu dovlecei si ton – Ingrediente (4-6 persoane)

350 g orez pentru salate parboiled
3 dovlecei medii + 2 linguri ulei de masline
2 conserve ton bucati Lotka in ulei de floarea soarelui (1 conserva/160g)
150 g branza mozzarella
50 ml apa/vin alb sec
4-5 linguri ulei de masline
2 linguri otet de mere
1 lingurita rasa sare
½ lingurita mica piper macinat (optional)

Mod de preparare pe Rețete culinare Laura Adamache 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii