Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeie din județul Ialomița, victima unei înșelăciuni puse la cale de doi tineri din Constanța. Ce i-au spus suspecții femeii la telefon

ro

14 Dec, 2018 14:12 1167 Marime text
O femeie de 64 de ani, din comuna Cocora, a sesizat poliţia cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de înşelăciune.
 
Potrivit IPJ Ialomița, persoana în cauză le-a relatat anchetatorilor că a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a transmis că fiica sa ar fi fost victima unei agresiuni fizice, fiind rănită grav și transportată la spital, pentru îngrijirile medicale ale acesteia fiind nevoie de 14.000 de euro.
 
Persoana contactată i-a comunicat necunoscutului că dispune doar de o parte din suma solicitată, banii fiind oferiți unui bărbat care s-a deplasat la locuința femeii de 64 de ani.
 
Ulterior, femeia şi-a contactat telefonic fiica şi a realizat că aspectele relatate de persoana necunoscută la telefon, nu erau reale.
 
În scurt timp de la sesizare, în baza activităților derulate, polițiștii au depistat persoanele în cauză, doi bărbați de 20 și 27 de ani, din județul Constanța.
 

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune și complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor bănuite.
 
Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune, denumită generic „metoda accidentul”, poliţiştii ialomițeni atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane necunoscute şi îi sfătuiesc să ţină cont de următorul set de recomandări: 
 
- Fiţi prudenţi atât în eventuale situaţii premergătoare săvârşirii unor astfel de fapte, cât şi atunci când sunteţi contactaţi telefonic pentru a fi înştiinţaţi de producerea unor evenimente în care ar fi implicate rude apropiate;
 
- În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională
 
- Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;
 
- Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!
 
În cazul unui accident, nu există noţiunea de plata a unor despăgubiri, decât în urmă unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupă mai departe de cazul respectiv sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
 
Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii