Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

ro

06 Mar, 2024 12:14 569 Marime text
La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, efectuează șapte percheziții domiciliare, în județele Galați, Brăila și Olt.

Activitățile sunt desfășurate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălarea banilor, urmând a fi puse în aplicare două mandate de aducere.

În luna noiembrie 2022, persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din județul Constanța, pentru care ar fi încasat de la beneficiar, cu tilu de avans, 200.000 de lei, transmite IPJ Constanța. 



Ulterior, acestea nu ar mai livrat cantitatea de cereale către cumpărător, suma de bani ce reprezenta avansul fiind virată din contul societății către persoane fizice apropiate, cu diverse titluri nereale (plăți facturi, datorii), cu scopul de a disimula originea ilicită a banilor. 

Ulterior, sumele de bani respective ar fi revenit în posesia persoanelor cercetate.   

Prejudiciul total în cauză este de aproximativ 200.000 de lei.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Galați, Brăila, Olt, luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni special Galați, Brăila, Olt, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, a mai punctat sursa citată. 



Citește și:

Poliția RomânăPeste 200 de percheziții astăzi, pentru combaterea infracționalității (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii