Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului agresat la o grădiniţă din Constanţa

ro

22 Jun, 2018 13:30 1654 Marime text
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul petrecut la grădinița nr. 14 „Căsuța de turtă dulce” din municipiul Constanța, privind presupuse acte de violență exercitate asupra unui copil, potrivit unui comunicat de presă.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

În presa locală au apărut informaţii în care se semnala acuzații grave aduse de mămica unui copil înscris la Grădinița „Căsuța de turtă dulce” din municipiul Constanța. Femeia susținea că una dintre educatoare i-a agresat fetița, a tras-o de păr, a scos-o pe hol în picioarele goale „spunându-i să dea cu mopul și să spele vasele”. Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care cercetează aspectele sesizate.

Am contactat conducerea grădiniței cu privire la acuzațiile aduse, iar punctul de vedere al directoarei Nicoleta Radu a fost categoric: „Nu este nimic adevărat”, se precizează în comunicat.

 
La începutul lunii iunie, grădinița nr. 14 „Căsuța de turtă dulce” din municipiul Constanța a ajuns în atenția inspectorilor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, alături de Grădinița nr. 13 „Norocel” și patiseria Gix, aici fiind depistate o serie de nereguli.

Pe lângă produsele preparate la temperaturi nepotrivite, ustensile învechite și mizerie, ceea ce atrag atenția comisarii că au descoperit în patiseria unde erau preparate produse pentru cele două grădinițe, în unitățile de învățământ preșcolar au depistat că meniurile pentru cei mici nu erau conforme cu prevederile legale, că alimentele nu erau depozitate în condiții adecvate, iar pătuțurile și saltele pentru copii nu erau de dimensiunile potrivite. Mai mult, angajații grădinițelor nu ar fi știut să răspundă la o simplă întrebare: „Cât de des sunt spălate lenjeriile?”, răspunsurile alternând între „la săptămână” și „la două săptămâni”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii