Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului propune modificarea definiţiei accidentului de muncă

ro

09 Mar, 2023 14:04 1112 Marime text
Avocatul Poporului propune modificarea definiţiei accidentului de muncă şi informarea viitorului angajat cu privire la riscurile locului de muncă, a declarat joi adjunctul AP Ecaterina Mirea, conform Agerpres.ro

"Am vizat mai multe modificări, atât legislative, cât şi administrative, şi am avut în vedere în primul rând schimbarea definiţiei accidentului de muncă, (...) informarea viitorului angajat cu privire la riscurile pe care le implică locul de muncă, dat fiind faptul că, în acest moment, Codul Muncii nu prevede o astfel de obligaţie. (...) Am venit şi cu propuneri vizavi de completarea acelui formular de concediu medical. În acest moment avem un cod obişnuit de boală, în loc să fie un cod de traseu sau de accident de muncă", a susţinut Ecaterina Mirea, joi, cu prilejul lansării raportului special al Avocatului Poporului privind securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor.


Conform raportului, modificarea privind definiţia accidentului de muncă vizează înlocuirea de prevederi din Legea nr. 319/2006 cu formularea "accidente care produc incapacitate temporară de muncă de cel puţin o zi calendaristică", faţă de termenul din prezent de trei zile.

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii