Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria amenajeaza un parc la gradinita din Nicolae Balcescu

ro

25 Sep, 2009 04:11 2174 Marime text

amenajare_parc.jpgPrimăria Nicolae Bălcescu a demarat construcţia unui parc. Spaţiul verde este amplasat lângă grădiniţa din localitate şi va fi destinat, în principal, celor mai mici locuitori ai comunei.

Potrivit primarului Viorel Bălan, parcul va fi dotat cu leagăne, tobogane, băncuţe şi va fi amenajat cu alei pavate, flori şi diverse soiuri de arbori. Investiţia se ridică la aproximativ 700 de milioane de lei vechi şi este finanţată de la bugetul local şi din sponsorizări. „Sperăm ca în două săptămâni parcul să fie gata", ne-a declarat primarul Viorel Bălan.

O prioritate a administraţiei locale din Nicolae Bălcescu a constituit-o pregătirea şcolilor pentru noul an şcolar. Primăria a efectuat o serie de reparaţii la Şcoala de Arte şi Meserii Nicolae Bălcescu, astfel încât instituţia şi-a primit elevii în condiţii corespunzătoare. „S-a turnat şapă, s-a montat parchet nou, toaletele au fost reabilitate, a fost realizată alimentarea cu apă curentă şi s-a amenajat şi o magazie pentru lemne", a precizat, la rândul său, viceprimarul Nicolae Ciocănete. Primarul a afirmat că şcolile au combustibilul pentru iarnă asigurat. „Ne-am îngrijit de acest lucru încă din vară", a spus edilul.

Un proiect important pentru comunitatea locală din Nicolae Bălcescu, aflat în derulare, îl reprezintă pietruirea drumurilor comunei. În acest sens, administraţia locală colaborează cu societatea care exploatează cariera de piatră de pe plan local. „Vom lua 35.000 de tone de piatră de la carieră pentru a reabilita drumurile din comună. Este o sponsorizare de care beneficiem în baza unei bune colaborări pe care am avut-o cu această societate", a adăugat primarul Viorel Bălan.

Autoritatea locală aşteaptă rezultatul evaluării proiectului integrat depus spre finanţare în baza Măsurii 322 din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Prin acest proiect, a cărui valoare se cifrează la 2,5 milioane de euro, primăria ar putea amenaja o piaţetă în apropierea grădiniţei din Nicolae Bălcescu, ar asfalta câteva drumuri de interes şi ar putea construi un after-school în locul vechii grădiniţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii