Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Placinta, new entry in galeria femelelor alfa

ro

09 Oct, 2009 04:34 1910 Marime text
manuela1_editorial.jpgAm observat zilele trecute, involuntar, comportamentul femeilor din politica noastră. La primul semn că le-ar fi uzurpată puterea, pe care cred că o deţin, îşi arată colţii şi îşi ascut unghiile.

Am contactat-o telefonic pe Sorina Plăcintă, cea care a substituit-o pe Monica Ridzi la Ministerul Sportului, pentru a o întreba ce părere are despre faptul că PD-L-ul lui Mircea Banias o menţine pe pesedista Elena Frâncu la şefia Direcţiei Judeţene de Sport Constanţa. Ministrul Sportului nu a ezitat în a o ridica în slăvi pe Nuţi Frâncu (aşa a numit-o), adăugând că reprezentanta sportului constănţean i-a fost lăudată şi de pedelistul Banias. Mi-am exprimat mirarea în legătură cu această atitudine extatică la adresa Elenei Frâncu, în contextul în care Nuţi a profitat de orice ocazie pentru a o ataca de aici, de la malul mării, pe Monica Ridzi, în timpul scandalului de la minister. Monica Ridzi, adică taman colega noii ministre, Sorina Plăcintă. Sincer, m-a surprins atitudinea pedelistei Plăcintă. Am insistat în discuţia cu ministrul Sportului şi i-am precizat că Elena Udrea a declarat la Constanţa, cu ocazia instalării prefectului Claudiu Palaz, că nu va fi menţinut în funcţie niciun director numit sau susţinut de PSD. La auzul acestor vorbe, Sorina Plăcintă a declarat cu vervă: „Noi nu facem epurări politice. Nu suntem pe vremea Anei Pauker". La ce s-o fi referit ministrul Sportului? Ce o fi vrut să spună? S-o fi referit la colega ei de partid, Elena Udrea? Ce o fi evocat în mintea sa imaginea Anei Pauker? Dacă declaraţia sa a ţintit indirect în ministrul Udrea,este un gest total necolegial. Şi nu ar fi exclus, având în vedere faptul că Elena Udrea a fost poreclită de diferiţi deontologi Ana Pauker a PD-L, după cum şi Adriana Săftoiu a fost „supranumită" Ana Pauker a PNL. Cert este că, dacă această aluzie ar fi fost la adresa Elenei Udrea, există o luptă între femeile cu vocaţii de lider chiar la nivel înalt, şi de ce nu, şi în interiorul unui partid, nu numai între partide. Probabil Sorina Plăcintă îşi doreşte în sinea ei (nu este obligatoriu să şi reuşească) să devină o nouă femelă alfa a PD-L. Şi Adriana Săftoiu şi-a dorit şi s-a dus la PNL, după ce a fost la Cotroceni, în slujba preşedintelui Băsescu. Probabil că la PNL mai sunt locuri de femele alfa. Sau măcar de dubluri pentru cea care se vrea în rolul principal. Oricum, Sorina Plăcintă are căderea, din poziţia de ministru, şi se pare şi îndrăzneala, de a gira un director pesedist la conducerea unei instituţii, care, în urma ruperii Coaliţiei de guvernare, ar fi revenit unui pedelist.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 09 Oct, 2009 09:29 "Rade ciob de oala sparta!" Voi, ziaristele , sunteti tot un fel de politiciene.