Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata pleacă în cantonament la Bucureşti

ro

08 Feb, 2011 00:00 1549 Marime text
sageata.jpgFormaţia pregătită de Aurel Şunda va susţine alte două jocuri de pregătire

După un cantonament de două săptămâni în staţiunea Băile Herculane, divizionara secundă Săgeata Năvodari va pleca astăzi în al doilea stagiu de pregătire al acestei ierni.

Reveniţi acasă sâmbătă, elevii lui Aurel Şunda au primit trei zile libere, urmând ca astăzi să plece într-un nou cantonament, de data aceasta în Bucureşti, năvodărenii urmând să se cazeze la hotelul Royal. Pe lângă antrenamentele specifice, Săgeata are programate în acest stagiu şi două jocuri de verificare. Primul va avea loc chiar mâine, în capitală, în compania formaţiei Comprest Gim, echipa care ocupă locul 12 în Seria a II-a din Liga a III-a. Sâmbătă este programat şi cel de-al doilea joc de pregătire, adversara echipei clasate pe locul 2 în Seria I din Liga a II-a fiind vicelidera celeilalte serii din eşalonul secund, Petrolul. Partida se va disputa la Ploieşti. Până acum, Săgeata Năvodari nu a strălucit în meciurile amicale, înregistrând doar două rezultate de egalitate în faţa unor adversari mai mult decât modeşti din ligile inferioare, CSS Reşiţa şi Drobeta Turnu Severin (ambele jocuri s-au încheiat cu scorul de 0-0). "Trebuie să ne pregătim bine, pentru că ne aşteaptă un retur foarte greu. Am renunţat la pregătirea din Antalya şi vom face jocuri amicale în ţară. Avem jucători valoroşi, care au evoluat în liga I, Olah, Veza, Boroştean, Dîlbea, fost jucător la Unirea Alba Iulia. Pe Chiţu îl cedăm la Pandurii, în schimbul unor jucători", a declarat antrenorul Aurel Şunda. Primul meci din retur al echipei de pe litoral este programat pe 5 martie, urmând să întâlnească pe teren propriu ultima clasată, CF Brăila.

"Regulamentul nu poate fi aplicat retroactiv"

În ceea ce priveşte decizia Federaţiei Române de Fotbal de a include formaţia năvodăreană pe lista celor care nu au drept de promovare pe o perioadă de trei ani, conducerea Săgeţii susţine că regulamentul nu poate fi aplicat retroactiv, după ce în vară şeful Direcţiei Juridice din cadrul FRF a asigurat clubul că nu este nicio problemă în acest sens. "Noi am intrat anul trecut în liga secundă după un schimb de locuri cu CS Buftea, nu prin fuziune, comasare sau absorbţie. În plus, dosarul de licenţiere ne-a fost respins în sezonul trecut pentru că nu aveam infrastructură, nu din cauza acestui schimb. În regulamentul care a intrat în vigoare la 1 iulie 2010 scrie clar că echipele care au acces în ultimii trei ani într-o ligă superioară prin comasare, fuziune sau absorbţie nu au drept de promovare în următoarele trei sezoane. Mai mult, în vara anului trecut, am discutat cu oficialii federaţiei, mai exact cu şeful Direcţiei Juridice, Adrian Stîngaciu, care ne-a asigurat că nu este nicio problemă privind promovarea. Oricum, la data schimbului de locuri, regulamentul permitea acest lucru, iar actualul regulament nu poate fi aplicat retroactiv", a declarat preşedintele grupării năvodărene, Dumitru Rida. În plus, clubul nu a primit nicio înştiinţare de la FRF în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii