Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Structură nouă a acţionariatului Brise Grains SA, rezultată în urma distribuirii acţiunilor

ro

23 Jan, 2024 17:00 719 Marime text

 
  • În Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor Brise Grains SA s-au luat mai multe hotărâri.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 275 din data de 19 ianuarie 2024, a fost publicată hotărârea nr. 5 / 15.11.2023 a Adunării Generale Extraordinare a acționarilor Brise Grains SA, societate cu sediul în municipiul Constanţa.
 
AGEA s-a desfășurat la sediul social al societăţii, la prima convocare.
 
S-a prezentat, prin administrator, acţionarul Asset Business Solutions SA, care deţinea, la acea dată, 1.465 acţiuni, reprezentând 91,050% din totalul acţiunilor emise.
 
Adunarea a fost prezidată de Cătălina Nicolescu, preşedinte CA al societăţii, iar Alexandru Grosu, în calitate de director financiar, a fost numit secretar de şedinţă.
 
Hotărârile adoptate în cadrul AGEA au fost:
 
Art. 1. Se aprobă distribuirea a unui număr de 130 acţiuni proprii dobândite, în valoare totală de 650.000 lei, cu o valoare nominală de 5.000 lei, deţinute de societatea Brise Grains SA către acţionarul Asset Business Solutions SA, la valoarea nominală a acestora.
 
Art. 2. Se aprobă noua structură a acţionariatului, rezultată în urma distribuirii acţiunilor, aşa cum reiese din Structura Sintetică a Registrului consolidat emisă de către societatea de registru Analityc Business SRL.
 
Art. 3. Se aprobă actualizarea Actului constitutiv al societăţii, în baza dispoziţiilor art. 204 alin. (4) din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, pentru a reflecta noile modificări, respectiv se aprobă modificarea art. 3 (Capitalul social subscris şi vărsat) din Actul constitutiv al societăţii, care va avea un alt cuprins.
 
Astfel, capitalul social este în valoare de 8.045.000 lei, aport integral privat, subscris şi vărsat integral, divizat în 1.609 acţiuni, cu o valoare nominală de 5.000 lei/acţiune, acţiuni nominative şi dematerializate a acţionarilor înregistraţi în Registrul Consolidat al Acţionarilor.
 
Capitalul social este deţinut de către acţionari astfel:
 
- Asset Business Solutions SA, cu sediul în Constanţa, participare la capitalul social 7.975.000 lei, echivalent a 1.595 acţiuni, cu valoare nominală de 5.000 lei, participare la profit/pierderi 99,130%.
 
- Listă Persoane Juridice, participare la capitalul social 55.000 lei, echivalent a 11 acţiuni, cu valoare nominală de 5.000 lei, participare la profit/pierderi 0,684%.

- Listă Persoane Fizice, participare la capitalul social 15.000 lei, echivalent a 3 acţiuni, cu valoare nominală de 5.000 lei, participare la profit/pierderi 0,186%. 

Deţinerea acţiunilor de către acţionarii societăţii este înregistrată în registrul acţionarilor administrat de către societatea de registru cu care Brise Grains SA are contract valabil încheiat.
 
Art. 4. Se împuterniceşte Cătălina Nicolescu, în calitate de preşedinte AGEA, să semneze noul act constitutiv şi noua structură a capitalului social.
 
Art. 5. Se împuterniceşte Cătălina Nicolescu, în calitate de preşedinte AGEA, pentru a efectua toate demersurile în vederea publicării şi înregistrării hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor la Oficiul Registrului Comerţului Constanţa şi la Monitorul Oficial al României.
 
Art. 6. În ceea ce priveşte punctul de pe ordinea de zi „Diverse“, se aprobă următoarele:
 
Art. 6.1. Se aprobă cumpărarea de către societate a imobilului situat în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa, de la societatea Meraki Development SRL. Achiziţia se va face la preţul de 350.000 euro exclusiv TVA, echivalentul în lei, calculat la cursul valutar al BNR din ziua autentificării contractului de vânzare-cumpărare, iar plata se va face până la 31.12.2023.
 
Se împuterniceşte Cătălina Nicolescu, cetăţean român, domiciliat în Constanţa, în calitate de director general, precum şi administrator al societăţii şi preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Brise Grains SA:

- să semneze în numele şi pentru Brise Grains SA, în mod individual, contractul de vânzare-cumpărare a imobilului sus-menţionat şi orice alte documente necesare în legătură cu acest contract sau cu orice alt act juridic încheiat de părţi în legătura cu acesta, semnătura sa fiind pe deplin opozabilă Brise Grains SA şi terţilor;
- să negocieze cu depline puteri toate clauzele contractului de vânzare-cumpărare inclusiv pe cele privind nivelul preţului de vânzare.
- să reprezinte Brise Grains SA, cu depline puteri, în faţa oricăror persoane fizice sau instituţii implicate în realizarea prezentei decizii (primăria competentă, direcţia de impozite şi taxe locale, ANCPI- OCPI competent, instituţii de credit, birou notarial).
 
Art. 6.2. Totodată, se aprobă contractarea de la CEC Bank SA, prin Sucursala Alexandru Obregia, a facilităţilor de credit, respectiv linie de credit Rural Invest în valoare de 5.000.000 lei cu destinaţia derulare activitate curenta, pe o perioadă de 36 luni, structura de garanţii fiind următoarea: garanţie de stat emisă de FGCR 90% (exclusiv dobânzile, comisioanele şi spezele bancare aferente creditului garantat) şi Ipoteca legală mobiliară asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor curente prezente şi viitoare deschise de beneficiarul Programului la Bancă (Brise Grains SA), proporţional cu procentul de garantare.
 
Persoanele împuternicite să contracteze creditul bancar antemenţionat în numele societăţii sunt Cătălina Nicolescu, în calitate de preşedinte CA şi director general şi Alexandru Grosu, în calitate de director financiar, putând semna împreună sau separat, semnăturile lor fiind valabile.
 
Despre Brise Grains SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată marți, 23 ianuarie 2024, Brise Grains SA a fost înființată în anul 1996, iar activitatea principală este „Comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat“.
 
Administratori sunt Emilia - Mihaela Manea, Cătălina Nicolescu și Daniel Stavarache.
 
Acționarul Asset Business Solutions SA mai apare în următoarele firme în funcțiune: Granex SRL, Rail Logistic Spedition SRL, Bristol Logistics SA și Bristol Grains And Services SA.
 
Emilia - Mihaela Manea mai apare în MIM Scorpions Trans SRL, iar Daniel Stavarache mai apare în Stava Ops Consulting SRL și Bristol Grains And Services SA. 
 
În 2022, Brise Grains SA a avut o cifră de afaceri de 342.245.370 lei, un profit de 178.905 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 29.
 
Platforma termene.ro informează și că Brise Grains SA nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 22 ianuarie 2024).
 
Despre Asset Business Solutions SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată marți, 23 ianuarie 2024, Asset Business Solutions SA a fost înființată în anul 2015, sediul social este în municipiul Constanța, iar activitatea principală este „Activități ale holdingurilor“.
 
Pachetul de acțiuni este deținut de Marius Cătălin Bucur (99%) și Ion Bucur (1%). Administrator este Alexandru Grosu.
 
Ion Bucur mai apare în două firme în funcțiune, Brise Grains SA și Grano-Albești Cooperativă Agricolă (ca reprezentant asociat persoană juridică). Marius Cătălin Bucur mai apare în Grano-Albești Cooperativă Agricolă, iar Alexandru Grosu mai apare în X-Brise SRL, Bristol Logistics SA și Bristol Grains And Services SA. 
 
În 2022, Asset Business Solutions SA a avut o cifră de afaceri de 100.000 lei și un profit de 25.322 lei.
 
Platforma termene.ro informează și că Asset Business Solutions SA nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 22 ianuarie 2024).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Firme Constanța
Brise Grains SA. Ce hotărâri s-au adoptat în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii