Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mergem la București, sâmbătă? Mergem! Și câștigăm!“ CS Năvodari se luptă cu Bucovina Suceava pentru titlul de campioană

ro

29 May, 2017 00:00 2392 Marime text
Echipa de rugby CS Năvodari a câștigat sâmbătă semifinala Diviziei Naționale de seniori, astfel că va evolua pentru titlu, în finala mare a campionatului. Pregătiți de Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase, sportivii năvodăreni, vicecampioni ai competiţiei în sezonul trecut, au dispus în penultimul act, pe teren propriu, de Știința Petroșani (campioana en-titre), scor 38-24.

La pauză, gazdele s-au aflat în avantaj cu 28-0, iar în partea secundă petroşănenii au forţat, încercând să schimbe soarta meciului, fără a reuşi însă. „Cum ne aşteptam, am avut meci greu, aproape identic cu cel din campionat. Am făcut o primă repriză foarte bună, dominând total, iar după pauză adversarii au forţat, cum s-a petrecut şi în sezonul regulat. Ne bucurăm de acest succes şi de faptul că am trecut peste meci fără accidentări, ceea ce e foarte important“, a declarat Cornel Suciu. CS Năvodari a punctat prin Marian Niță (două eseuri), Nicu Ignea (un eseu și două transformări), Marius Prodan (un eseu), Sebastian Agapie (un eseu) şi Alexandru Trandafir (trei transformări și o lovitură de pedeapsă). Oaspeţii au înscris patru eseuri, transformând două dintre ele.

Meciul primelor două clasate

În finala mare, care se va juca sâmbătă, 3 iunie, la Bucureşti, echipa din Năvodari se va duela cu Bucovina Suceava, care a învins cu 19-12 în penultimul act Stejarul Buzău. CS Năvodari şi Bucovina Suceava au încheiat sezonul regulat în această ordine pe primele două locuri în clasament, cu 60, respectiv 48 de puncte. „Felicitări băieților noștri pentru victoria de astăzi (n.r. sâmbătă)! Jucăm finala! Felicitări tuturor celor implicați! Mergem la București, sâmbătă? Mergem! Și câștigăm!“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a CS Năvodari. „Şi în finală vom avea o misiune dificilă, întrucât Suceava e o echipă grea, însă, după părerea mea, nu mai grea ca Petroşani. Bucovina nu are puterea de a reveni, precum Petroşani sau Bârlad. Chiar dacă va fi echilibrată, finala ne poate reveni, putem câştiga“, a mai spus Cornel Suciu.

Ştiinţa Petroşani - Stejarul Buzău, finala mică

Finala mică va fi Știința Petroșani - Stejarul Buzău, iar în celelalte partide de clasament se vor disputa meciurile: RC Bârlad - RCM Galați (locurile 5-6) și CS Mănăștur - CS UAV Arad (locurile 7-8). În primele partide din turneul 5-8, s-au înregistrat rezultatele: RC Bârlad - CS Mănăștur 5-0 (neprezentare) și RCM Galați - CS UAV Arad 18-15.

În sezonul viitor vor juca tot în DNS

Chiar dacă îşi va câştiga dreptul de a evolua în Superligă (eşalonul de elită al rugby-ului românesc), CS Năvodari va evolua şi în sezonul viitor în campionatul secund, Divizia Naţională. „Deja am trimis hârtie către Federaţie, înştiinţând că şi în ediţia 2017/2018 vom evolua în Divizia Naţională. Ne urmăm proiectul. L-am pornit acum cinci ani, iar sezonul care urmează ar fi ultimul. Nu vrem să forţăm lucrurile. În iarnă, când vom face bugetul pentru anul următor, în cazul în care ni se aprobă obiectivul promovarea în Superligă, returul DNS îl vom juca în sistem de pregătire de Superligă, astfel încât până în toamna viitoare să fim pregătiţi. De aceea probabil că ne-a şi mers bine până acum, întrucât am luat-o uşor, pas cu pas. În fiecare an, am avut cel mai potrivit obiectiv“, a detaliat Cornel Suciu.

Sursa foto: Facebook (CS Năvodari) 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii