Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru pensionari! Este vorba despre drumurile la Casele de Pensii

ro

06 May, 2024 14:33 727 Marime text
foto: Unsplash Românii vor scăpa de drumurile inutile la Casele de Pensii Publice și de alergarea după adeverințe și hârtii. Ministerul Muncii a pus în procedură de transparență decizională un proiect de hotărâre a Guvernului ce privește Nota de Fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice”.

 ”Guvernul României s-a angajat în cadrul Planului Național de Recuperare și Reziliență (PNRR) Componenta 8 (Reforma fiscală și reforma pensiilor) Jalonul 240, Investiția 10, Eficiență operațională și servicii electronice avansate pentru sistemul național de pensii prin digitalizare, să implementeze noul sistem informatic în cadrul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), acest sistem informatic urmând să cuprindă o serie de componente care funcționează în mod integrat și centralizat:

- Portal – Componenta de comunicare cu persoane publice, care furnizează setul actual de servicii electronice, precum și un nou set de funcționalități;

- Servicii electronice în domeniul pensiilor și al altor drepturi de asigurări sociale;

Guvernul, obligat să digitalizeze procesarea cererilor serviciilor oferite de către CNPP

- Serviciu electronic pentru completarea cererii de emitere de bilete de tratament și servicii electronice în zona de înregistrare a contribuabililor;

- Servicii electronice în domeniul accidentelor de muncă și al bolilor profesionale;

- Aplicația „e-Talon” care va genera automat cuponul lunar de pensie în format electronic și tipărit pentru toți pensionarii aflați în plată.

PNRR obligă, de asemenea, Guvernul României să digitalizeze procesarea cererilor serviciilor oferite de către CNPP. Aducerea tuturor acestor date într-un format digital unitar este obligatorie pentru orice plan de digitalizare al CNPP, care să susțină procesul de reformă / recalculare al pensiilor.

Această sarcină de digitalizare presupune și dezvoltarea unui sistem informatic central în cadrul CNPP, care va avea capacitatea de a susține reformele / recalcularea pensiilor publice, potrivit Antena 3 CNN.


Sursa: stiripesurse.ro 


Citește și:
 
Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii