Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai e o etapă şi se încheie turul Ce locuri ocupă CS Medgidia şi HC Dobrogea Sud II în Divizia A

ro

21 Nov, 2017 00:00 2013 Marime text

Cu o etapă înaintea încheierii turului în Divizia A de handbal masculin, reprezentantele judeţului Constanţa în competiţie ocupă locurile patru, cu 16 puncte (CS Medgidia), respectiv şase, cu nouă puncte (HC Dobrogea Sud II). În campionat sunt zece echipe. 
 
În ultima rundă, CS Medgidia a pierdut disputa din deplasare cu Danubius Galaţi, scor 26-31 (14-16), iar HC Dobrogea Sud II a învins la Constanţa CSU CNOT Braşov cu 36-33 (19-15). „De apreciat evoluţia celor trei sportivi ai noştri care vin de la Liga Naţională. Chiar cinci sunt, dar doi dintre ei sunt sub formă de probă deocamdată, Susanu şi Gabriel Ilie, cu uşoare accidentări. Fac pregătire cu cei mari, de la Liga Naţională, dar preferă să aibă mai multe jocuri la Divizia A. De asemenea, Alexandru Andrei se pregăteşte cu formaţia mare, dar nu a făcut deplasarea la Magdeburg şi a jucat la noi, având un joc constant bun, spre excelent. Bogdan Tudorancea nu a avut o evoluţie extraordinară astăzi, dar e îmbucurător că are dorinţa de a veni şi a juca. Acelaşi lucru putându-l spune despre portarul Vasile“, a declarat antrenorul principal al HC Dobrogea Sud II, Eden Hairi. 

Să aibă drept de promovare! 

Tehnicianul constănţean a venit cu o propunere în ce priveşte adversara CSU CNOT Braşov. „Cunoşteam echipa din Braşov, un centru olimpic cu câţiva jucători care au fost la centrul de la Sighişoara. Au crescut, au crescut şi în valoare, ceea ce e îmbucurător pentru handbalul românesc. Din păcate, cluburile nu prea investesc în formarea acestor sportivi. Preferă mai degrabă să-i ia gata formaţi de la centru, dar păcat că centrul nu are obiective, ca şi echipa HC Dobrogea Sud II, în sensul în care nu au drept de promovare. Chiar ar fi o propunere bună pentru Federaţia Română de Handbal ca echipa centrului să poată promova. Şi aşa acei sportivi sunt cantonaţi acolo cu lunile, cu anii, şi se fac nişte cheltuieli“, a punctat Eden Hairi.

Juniorii 1, ca şi calificaţi la primul turneu semifinal 

HC Dobrogea Sud II are în componenţă şi cinci - şase juniori 1, iar faptul că sunt angrenaţi într-o echipă de Divizia A are o influenţă pozitivă asupra evoluţiilor lor de la competiţiile de juniori. „La Buzău, de pildă, n-am avut nicio înfrângere. Urmează un alt turneu, la Brăila, pe 2-3 decembrie, unde bănuiesc că vom înregistra aceleaşi rezultate, care ne vor consolida prima poziţie în clasament, cu 99% şanse de a merge la primul turneu semifinal, care se va desfăşura la anul, în vară. Avem o echipă destul de unită. Obiectivul la juniori 1 e de a ajunge la turneul final. Păcat că am rămas foarte puţini. Vreo doi s-au retras, iar vreo doi vin doar la meciurile oficiale. Părinţii îşi doresc mai mult de la aceşti copii, majoritatea sunt clasa a 12-a şi îi aşteaptă importantul examen de bacalaureat. Înţelegem acest lucru şi m-aş bucura ca şi sportivii să înţeleagă şi să termine junioratul aşa cum trebuie, iar mai apoi să aleagă“, a mai arătat antrenorul HC Dobrogea Sud II.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii