Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Farul, meciul-meciurilor cu Poli Iaşi Eden Hairi - „Şi un egal ne ajută, dar ne dorim enorm victoria“

ro

29 Apr, 2017 00:00 6847 Marime text
Liderul seriei A din Divizia A de handbal masculin, HC Farul Constanţa, mai are un meci şi încheie competiţia. Echipa de pe litoral speră ca finalul să o găsească tot pe locul întâi, ceea ce e echivalent cu promovarea directă în Liga Naţională.
 
Oricum, HC Farul e aproape de atingerea acestui obiectiv, iar în ultimul meci, pe care îl va disputa pe 14 mai, pe terenul vice-liderei Poli Iaşi, contracandidata la ocuparea primului loc, constănţenii au şi varianta unui egal. În acest moment, HC Farul conduce clasamentul cu 48 de puncte (16 victorii şi două eşecuri în 18 partide), în vreme ce Poli Iaşi are 40 de puncte (dar şi două meciuri în minus faţă de dobrogeni). Joi, în primul meci din etapa a 23-a, HC Farul a învins detaşat pe teren propriu CSM Bucureşti II, cu 40-25 (20-16). Poli Iaşi va juca în această rundă sâmbătă, în deplasare cu ACS Atletico Alexandria (echipa de pe locul şapte, cu 24 de puncte). În etapa a 24-a, primele două clasate se întâlnesc la Iaşi, după care HC Farul îşi încheie evoluţiile, iar Poli Iaşi mai are de jucat un meci, pe terenul celei de-a patra clasate în acest moment, cu 30 de puncte, HC Buzău 2012. 

Speră într-o susţinere importantă a fanilor 

„Pentru noi, campionatul se încheie la Iaşi, unde sperăm să beneficiem şi de o susţinere importantă a suporterilor noştri de la Constanţa. Va fi un meci care pe care. Plecăm cu o şansă dublă, ajutându-ne chiar şi un egal. Dar nu mizăm pe acest lucru, ne dorim enorm victoria, pentru că aşa îi stă bine unei echipe. Am mai spus-o şi înaintea meciului cu Bacăul, iar acum sper să ne putem ţine de cuvânt, eu şi echipa. Rămâne de văzut dacă băieţii vor găsi cea mai bună formă sportivă, pentru a se putea exprima cum au făcut-o şi cu CSM Bucureşti II, într-un meci considerat dificil şi greu pentru noi“, a declarat Eden Hairi, antrenorul HC Farul.

Calitatea jocului a crescut

Tehnicianul echipei de pe litoral s-a declarat mulţumit de această partidă, remarcând că HC Farul a crescut semnificativ în joc. „Eram mulţumit şi cu o victorie la cinci goluri diferenţă. Am observat că am crescut în calitatea jocului, în special în apărare, ceea ce mă bucură şi îmi dă încredere. Lucrurile au început să funcţioneze. În Divizia A, avem multe etape de pauză, în care nu jucăm, ci doar ne antrenăm şi este foarte greu să rămânem în priză, focusaţi pe acest retur de campionat. Nu avem nici echipe de Divizia A cu care să împărţim aceste perioade de pauză cu un meci amical. A crescut, aşadar, calitatea jocului şi odată cu ea şi încrederea în şansele echipei de a promova direct, de pe locul întâi. Sufeream puţin la încredere, mai ales după acea dublă cu Ştiinţa Bacău, care ne-a învins şi în tur, şi în retur, şi se pare că a devenit, vrând-nevrând, naşa noastră. Probabil că de acum înainte ne va fi frică de această echipă, dar sperăm să depăşim momentul“, a precizat Eden Hairi.

Succes dedicat lui Enis Murtaza

Principalul HC Farul a spus că echipa îi dedică victoria cu CSM Bucureşti II antrenorului farist Enis Murtaza, „un foarte bun prieten al nostru“, care, în ziua meciului cu echipa din capitală, şi-a serbat ziua de naştere. „Ne bucurăm că i-am putut oferi un cadou frumos“, a punctat Eden Hairi. Enis Murtaza este antrenor al echipelor de juniori I, juniori III şi mini-handbal de la HC Farul.
 
Sursa foto: Facebook (HC Farul) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii