Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:48 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eden Hairi - „Trebuie să privim puţin în viitor“ HC Farul Constanţa mai are de trecut două examene de maturitate

ro

22 Mar, 2017 00:00 3518 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Farul Constanţa, liderul Diviziei A, se menţine în cursa pentru promovarea directă în Liga Naţională, trecând cu bine şi peste deplasarea dificilă de la Buzău.
 
Formaţia de pe litoral a câştigat cu 33-28 meciul din etapa a 18-a a campionatului, refăcând la trei puncte (39 - 36) distanţa faţă de Poli Iaşi, a doua clasată. Până la final, HC Farul mai are de jucat şase meciuri, dintre care două dificile, tot în deplasare, cu formaţia din Copou şi cu Ştiinţa Bacău (echipa de pe locul trei). „Marinarii“ sunt însă optimişti şi vor să se impună şi în aceste confruntări, iar la final să acceadă în eşalonul superior de pe prima poziţie.
 
Antrenorul constănţean Eden Hairi spune că partida cu HC Buzău 2012 era foarte importantă pentru HC Farul, „ca să ne putem menţine în fruntea clasamentului şi să ne putem atinge obiectivul“. La începutul campionatului, „marinarii“ şi-au fixat ca ţel, în lupta pentru promovare, clasarea în primele trei locuri ale Diviziei A, dar vor să încheie sezonul pe prima poziţie (care asigură accederea directă în Liga Naţională), pentru a evita turneul de promovare, la care participă şase echipe: două din Liga Naţională şi patru din Divizia A (ocupantele locurilor doi şi trei în cele două serii). 

Turneul de promovare e dificil 

„De pe locul întâi se merge direct în Liga Naţională, iar situarea pe doi şi trei îţi dă o a două şansă, adică un turneu de calificare. Dar este unul greu, din toate punctele de vedere. Se desfăşoară pe durata a trei zile, se joacă în fiecare zi, iar costurile ce ţin de deplasarea pentru aceste zile sunt ridicate. În plus, întâlneşti şi echipe care vin din Liga Naţională. După retragerea din competiţie a HC Adrian Petrea Reşiţa, din eşalonul de elită mai trebuie să retrogradeze direct o echipă, iar bătălia se va da între Satu Mare şi Făgăraş. Deci una dintre ele va veni la turneu. Pentru evitarea celui de-al doilea loc din Liga Naţională care duce la turneu e o bătălie acerbă, între formaţii precum Focşani, Suceava sau Steaua. Anul trecut, în vară, noi am jucat în pregătire la un turneu la Suceava, unde ne-am întâlnit şi cu echipe de Liga Naţională. Sunt mult mai puternice şi au experienţă competiţională superioară faţă de formaţiile din Divizia A. Astfel că cel mai simplu e să termini pe locul întâi în eşalonul secund. Promovezi direct, fără alte complicaţii“, a spus Eden Hairi. 

Au rundă liberă în weekend 

Revenind la partida de la Buzău, principalul HC Farul a remarcat că meciul cu echipa din Crâng conta foarte mult în economia clasamentului general. „HC Buzău 2012 e o echipă cu jucători experimentaţi, cu ştate vechi în Divizia A, care a cochetat, într-unul dintre anii trecuţi, chiar cu promovarea“, a precizat Hairi. În acest weekend, HC Farul are rundă liberă, iar în runda următoare, a 20-a, susţine meciul de la Bacău, contra echipei locale, care i-a administrat singura înfrângere din acest campionat, chiar la Constanţa (28-27). 

„Eşecul cu Bacăul, un accident“ 

„Ştiinţa Bacău e şi ea o echipă foarte puternică, singura de care ne-am împiedicat până acum, în tur, atunci când am pierdut pe teren propriu la un singur gol. A fost însă un accident. Bacăul e o echipă asemănătoare cu a noastră, o combinaţie foarte bună între jucători cu experienţă (unul dintre ei fiind Gall, care a făcut parte şi din echipa mare a HCM Constanţa) şi tineri. Noi am dat credit multor sportivi proprii, tineri, care provin de la CS Năvodari (unde am avut două grupe de juniori), de la CSS1 Constanţa (din generaţia 1996) sau de la Năvodari, Constanţa şi Medgidia (care au terminat nu de mult junioratul, de un an - doi)“, a precizat Eden Hairi. 

Fără eşec până la final 

Pe lângă obiectivul de a termina campionatul pe anul întâi, HC Farul şi-a fixat şi o altă ţintă, să termine fără înfrângere partidele care au mai rămas de jucat din Divizia A. „Poli Iaşi s-a întărit în pauza competiţională, aducând, printre alţii, doi handbalişti experimentaţi de la CSM Bucureşti şi doi sârbi. Disputele cu Bacău şi Iaşi sunt două examene de maturitate. Dacă ne dorim Liga Naţională, trebuie să vedem şi mai sus de această promovare, să privim puţin în viitor. În Liga Naţională, toate meciurile vor fi tari, toate contează. La Bacău şi la Iaşi trebuie să jucăm cu foarte multă maturitate şi încrezători în forţele proprii, pentru că în Liga Naţională numai astfel de partide ne aşteaptă. Trebuie să mergem cu o mentalitate de învingători şi să câştigăm, pentru a demonstra că, într-adevăr, ne merităm locul din clasament“, a punctat tehnicianul HC Farul.
 
Sursa foto: Facebook (HC Farul)
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii