Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:08 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua şansă HC Farul începe astăzi, la turneul de la Braşov, lupta de promovare în Liga Naţională

ro

15 Jun, 2017 00:00 2001 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Farul Constanţa debutează astăzi la turneul de menţinere / promovare în Liga Naţională, care se dispută la Braşov. 
 
Cele şase echipe participante au fost împărţite în două serii: 1 - CSM Focşani 2007 (locul trei în turneul play-out al Ligii Naţionale), HC Farul (locul doi în seria A din Divizia A), CSU CNOT Braşov (locul 6 în seria B a Diviziei A); 2 - CSM Făgăraş (locul patru în turneul play-out al Ligii Naţionale), U Cluj (locul 5 în seria B a Diviziei A) şi Ştiinţa Bacău (locul trei în seria A din Divizia A).
 
Câştigătoarele celor două serii vor promova în Liga Naţională. Echipele din Cluj şi Braşov evoluează în turneu întrucât formaţiile clasate în seria B pe poziţiile doi (CSM Oradea), trei (U Craiova) şi patru (HCM Sighişoara) nu au dorit să participe. Ziua de ieri a fost dedicată antrenamentelor, iar turneul începe astăzi, programul fiind: 15 iunie - ora 18.00 - Farul - Braşov, ora 20.00 - Cluj - Bacău; 16 iunie - ora 18.00 - Focşani - Farul, ora 20.00 - Făgăraş - Cluj; 17 iunie - ora 18.00 - Braşov - Focşani, ora 20.00 - Bacău - Făgăraş; 18 iunie - ora 10.00 - locul 2 seria 1 - locul 2 seria 2, ora 12.00 - locul 3 seria 1 - locul 3 seria 2.
 
Ieri, pe drumul spre Braşov, autocarul cu care a plecat de la Constanţa HC Farul s-a defectat, cu aproape 70 de kilometri înainte de a ajunge la destinaţie, iar handbaliştii aşteptau, după-amiază, un alt autocar care să-i ducă în oraşul de sub Tâmpa. „Sperăm să ajungem la timp pentru sesiunea de antrenament şi să nu ne fie perturbat programul. În maximum jumătate de oră, va ajunge celălalt autocar. Oricum, nu e un capăt de ţară“, a spus antrenorul Eden Hairi, la ora 16.23.
 
Tehnicianul constănţean a arătat că, după ce a ratat promovarea directă în Liga Naţională, HC Farul a primit o a doua şansă, la turneul de la Braşov, pentru accederea în eşalonul de elită. „În meciul cu CSU CNOT Braşov, care e foarte important, avem prima şansă. Noi ne-am aflat în luptă strânsă cu Poli Iaşi pentru primul loc în seria noastră, în vreme ce formaţia braşoveană s-a clasat pe locul şase în cealaltă grupă. În confruntarea cu Focşani, în care plecăm cu şansa a doua, trebuie să ne dăruim până la epuizare. Sperăm şi e frumos să visezi, dar să fim şi realişti, adversarii alcătuiesc o echipă mai experimentată, cu jucători consacraţi, şi mult mai puternică. Noi avem o echipă tânără, cu media de vârstă de 22 de ani, pe când Focşani are media de 28 de ani. Trebuie să jucăm mult mai spectaculos şi să mizăm foarte mult pe acţiuni rapide. Să ne impunem stilul de joc, de mare viteză, prin care să-i surprindem pe cei de la Focşani şi să venim cu un plus de prospeţime. Am recuperat pe ultima sută de metri jucători care aveau accidentări şi sperăm ca acest lucru să ne ajute. Ne dorim o luptă egală, iar cel mai bun să câştige“, a precizat Eden Hairi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?

Comentarii