Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eden Hairi, „mâhnit şi îngândurat“ HC Dobrogea Sud a surclasat la Constanţa CSM Bacău. Repetiţie perfectă pentru Malmo

ro

15 Nov, 2018 00:00 2079 Marime text
Victoria categorică cu CSM Bacău, 42-21 (21-10), de la Constanţa, din etapa a zecea a Ligii Naţionale, a fost antrenamentul perfect pentru echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud în perspectiva partidei de sâmbătă, 17 noiembrie, din Suedia, cu Malmo, din prima manşă a turului trei preliminar al Cupei EHF.
 
Căpitanul HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma, spune că se aştepta la un meci tare cu Bacăul, având în vedere, că în etapa precedentă, formaţia din Moldova învinsese pe teren propriu Minaur Baia Mare, scor 35-33 (18-21), însă, în condiţiile în care în jocul echipei de pe litoral a mers tot, aceasta a obţinut o victorie concludentă.
 
„Având în vedere ultimul rezultat de acasă al Bacăului, o victorie contra lui Minaur, ne aşteptam la un meci tare. Mă bucur că a mers tot, inclusiv apărarea. Am început să dăm goluri uşoare, pe contraatac şi faza a doua, ceea ce înseamnă foarte mult pentru noi şi în economia unui meci. Am obţinut o victorie la diferenţă mare, după ce nu am subestimat deloc adversarul, întrucât este o echipă redutabilă. Trebuie să fim mulţumiţi pentru ce am realizat“, a precizat extrema dreapta.
 

„Suntem pregătiţi“

 
Laurenţiu Toma a spus că echipa constănţeană este pregătită pentru meciul din Suedia, primul din duba manşă cu Malmo. „În partida cu CSM Bacău, ne-am antrenat şi cu gândul la meciul cu Malmo, care e foarte important pentru noi şi pentru istoria HC Dobrogea Sud. Suntem pregătiţi însă. Mă bucur că, astăzi (n.r. contra echipei din Bacău) am reuşit să scăpăm fără accidentări, important pentru această dublă. Malmo e o echipă care joacă foarte mult în viteză. Dar şi noi am demonstrat că putem evolua la fel şi că putem înscrie goluri uşoare.
Este o dublă dificilă şi e bine că avem returul acasă, unde sunt convins că, având sprijinul suporterilor, vom face un meci mare şi ne vom califica“, a arătat căpitanul HC Dobrogea Sud.
 

„De-abia acum începe greul pentru noi“

 
Marius Mocanu, unul dintre pivoţii trupei de pe litoral, autor a cinci goluri contra Bacăului, a arătat că un rezultat bun în Suedia îi va spori şansele HC Dobrogea Sud de a depăşi acest tur şi a accede, astfel, în grupele Cupei EHF.
„Cu CSM Bacău ne-am dorit să facem un meci bun şi, în primul rând, să nu avem accidentări. Am intrat în linie dreaptă pentru primul meci cu Malmo. Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă. Am văzut câteva meciuri de-ale lor. Au un joc în viteză, specific handbalului nordic. Dar avem şi noi avantajul nostru şi resurse să-i contracarăm. Avem o echipă experimentată, cu mulţi jucători care de-a lungul timpului au susţinut meciuri importante. Ne dorim să realizăm un rezultat bun în Suedia, ceea ce ne-ar spori şansele de calificare. Am avut parte de trei meciuri mai accesibile, dar începe o perioadă destul de grea pentru noi, cu meciuri din trei în trei zile, contra unor formaţii din partea se sus a clasamentului Ligii Naţionale, care au pretenţii la titlu sau la cupele europene. Deci de-abia acum începe greul pentru noi“, a punctat Marius Mocanu.
 

„Asta nu e o mentalitate de profesionist“

 
Antrenorul lui CSM Bacău, constănţeanul Eden Hairi, s-a declarat „mâhnit şi îngândurat“ în urma evoluţiei echipei sale din meciul cu HC Dobrogea Sud. „Meciul nu s-a desfăşurat aşa cum mi-am imaginat. Am crezut că vom putea ţine piept mai mult de cinci minute, în startul jocului. Sunt mâhnit şi îngândurat. Asta nu e o mentalitate de profesionist. E clar că vom avea discuţii pe această temă. Nu te poţi prezenta aşa, indiferent de adversar. E clar că există o diferenţă de valoare între cele două formaţii, dar evoluţia noastră de astăzi (n.r. marţi) m-a pus puţin pe gânduri. Eu cel puţin mă gândesc la viitorul apropiat, în care, dacă ne vom prezenta aşa, nu ne vom arăta locul din clasament. CSM Bacău e o echipă destul de tânără, cu puţină experienţă, nou promovată. Obiectivul nostru e unul realist şi se referă la valoarea lotului din acest moment, adică evitarea retrogradării. Ne luptăm din răsputeri. Am avut un meci deosebit, în care ne-am prezentat altfel, nu ca astăzi, cu Minaur, în care am reuşit să câştigăm. Toate compartimentele, aruncătorii de la distanţă, linia de semicerc, extremele, până şi portarii şi-au făcut datoria. Probabil că acea partidă ne-a epuizat, alt motiv nu văd pentru evoluţia din confruntarea de la Constanţa“, a menţionat Eden Hairi.
 

„Să nu fie o păcăleală, dulce - amară“

 
Fost antrenor al HCM Constanţa, dar şi al HC Farul, Eden Hairi îi ţine pumnii HC Dobrogea Sud în dubla cu Malmo. „Fiind constănţean, m-aş bucura ca HC Dobrogea Sud să treacă de Malmo, o echipă foarte puternică. Însă, dacă va juca de maniera de astăzi (n.r. marţi), Constanţa are şanse reale să facă o surpriză plăcută. Ne-am bucura cu toţii de o victorie, dar meciul cu noi să nu fie o păcăleală, dulce-amară, aşa, întrucât astăzi (n.r. marţi) noi am fost absenţi. Astfel că această victorie să nu inducă o stare de relaxare pentru cei de la Dobrogea Sud. Oricum, le ţinem pumnii“, a mai spus Eden Hairi.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud Constanța, pe primul loc în Liga Națională
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii