Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Straton i-a făcut Farului o declaraţie de dragoste „Alb şi albastru sunt culorile pe care le iubesc cel mai mult“ (galerie foto)

ro

30 Aug, 2014 00:00 4265 Marime text
După ce a rămas în eşalonul secund graţie modificării sistemului competiţional (din punct de vedere sportiv, „marinarii“ retrogradând în Liga a III-a), Farul şi-a remaniat masiv lotul şi încearcă în campionatul 2014/2015 calificarea în play-off.
 
Lotul cu care echipa constănţeană începe Liga a II-a este format din 25 de jucători, 15 dintre aceştia fiind noi faţă de sezonul trecut. Componenţa este următoarea: Vl. Neagu, Ciucă, I. Dinu - portari; Băjan, Cl. Popa, Miulescu, D. Ciobanu, Straton, Buzea, Szalkai, Bardu, Scărlătescu, Cârstoiu, D. Stan, Ochia, V. Ion, R. Neagoe, Pâslaru, Moroşanu, Plămadă, Caciandone, Ivănică, Igiroşanu, Enciu, Arotăriţei - jucători de câmp. Fotbaliştii noi sunt Ciucă, I. Dinu, Miulescu, Straton, Szalkai, Bardu, Cârstoiu, Ochia, V. Ion, R. Neagoe, Moroşanu, Plămadă, Ivănică, Enciu şi Arotăriţei. De asemenea, în lot se găsesc zece fotbalişti sub 21 de ani.
 
În privinţa fundaşului Alexandru Forminte, testat de constănţeni, preşedintele Farului, Auraş Braşoveanu, a spus: „Încă nu ne pronunţăm“. „Forminte şi-a făcut un nume la Liga I, la Ceahlăul Piatra Neamţ, dar e departe de ce arăta atunci. Îl evaluăm. A traversat o perioadă mai tulbure, a fost şi prin Asia Mică şi are o perioadă mai lungă în care nu a jucat. În plus, predispoziţia sa la îngrăşare este un alt handicap care îi blochează, momentan, revenirea“, a detaliat Braşoveanu. „Marinarii“ debutează astăzi în campionat, întâlnind pe teren propriu, de la ora 11.10, echipa Rapid CFR Suceava.

Un nou drum pentru FC Farul

„Sperăm ca acest sezon să deschidă un nou drum pentru FC Farul. În ediţia trecută, din mai multe motive, echipa a rămas datoare, însă, ca să folosesc un termen din tenis, a primit un wild-card, prin modificarea sistemului competiţional, şi continuă în Liga a II-a. Am construit un lot echilibrat şi sperăm să ne îndeplinim obiectivul, calificarea în play-off (locurile 1-6). Grupul e format atât din jucători experimentaţi, cu multe meciuri la Liga a II-a şi chiar la Liga I, dar şi din băieţi tineri, de perspectivă. Jucăm să câştigăm fiecare meci şi să readucem spectatorii în tribunele stadionului Farul“, a declarat preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu.

„Am preluat echipa într-un moment greu, dar nu mă plâng“

Noul antrenor principal al echipei este Marian Pană, care va fi ajutat de secundul Ion Barbu şi de antrenorul de portari Gică Mina. „Precedenta mea experienţă pe banca Farului a fost una bună spre foarte bună, la un moment dat. De la Farul am plecat la Liga I. Vreau să fac treabă bună, ca în mandatul anterior. Vreau să ridicăm nivelul, să creăm o echipă competitivă, care, la anul, să-şi facă planuri mai îndrăzneţe. Am preluat formaţia într-un moment destul de greu, dar nu mă plâng, îmi asum totul. Lotul este bine structurat, atât valoric, cât şi numeric. Avem variante pe toate posturile. Data trecută, am avut şansa să lucrez cu jucători deosebiţi, dintre care au ieşit la rampă câţiva, precum Pătulea sau Ivanovici. Sunt încrezător, optimist şi aştept lucruri frumoase. Sper să am puterea să le transmit şi jucătorilor entuziasmul meu. Promitem că, meci de meci, echipa se va bate pentru fiecare punct şi pentru fiecare minge“, a spus şi antrenorul principal, Marian Pană.

Rezultatele Farului au lăsat de dorit în amicale

Principalul Farului îşi doreşte ca echipa să treacă cât mai repede peste tracul debutului şi să învingă Rapid CFR Suceava, „o echipă care are o istorie asemănătoare cu a noastră, în sensul că a trecut şi ea prin remanierea lotului. Meciul va fi greu, ca toate, de altfel, dar am încredere în băieţi”. Pană a mai spus că, în amicale, rezultatele au lăsat de dorit („nu ascund că în aceste partide vreau să şi câştig, mereu“), însă disputele i-au arătat tehnicianului atât părţile bune, cât şi cele rele ale echipei. „În amicale, am conturat primul 11. Nu avem probleme de lot pentru meciul cu Suceava“, a mai spus Pană, care este de acord cu noua reglementare ca, în play-off şi play-out, echipele să intre cu punctele acumulate în timpul sezonului regulat. „Aşa e cinstit să fie. Sunt puncte acumulate cu muncă, suferinţă, alergătură şi eliminări. Când eram la Reşiţa, am terminat pe doi, dar am început play-off-ul de pe cinci“, a arătat Marian Pană.

„Nicăieri nu-i mai frumos ca acasă“

La al doilea „descălecat“ la Farul este şi mijlocaşul Robert Neagoe. „Sper să realizăm mai mult decât în anii trecuţi. Lotul este destul de valoros. S-au adus mulţi jucători şi nu e uşor de omogenizat repede echipa, dar trebuie să depăşim rapid această perioadă, cu atât mai mult cu cât majoritatea ne cunoaştem între noi“, a spus Neagoe. „Mă bucur că am ajuns la Farul, un club mare, cu tradiţie. În noul campionat, vrem să facem o figură frumoasă, să nu mai apară problemele din sezonul trecut“, a spus Monel Cârstoiu. „Am revenit acasă. Nicăieri nu-i mai frumos ca acasă. Am venit cu sufletul la Farul. Cred că nimeni nu a ajuns aici să se facă de râs“, a punctat Cristian Bardu. Timişoreanul Marco Enciu a spus: „Mă bucur că joc la Farul. Vrem să readucem lumea la stadion şi să facem uitat campionatul trecut. Mi-am propus să dau cât mai multe goluri“. Stoperul Bogdan Straton s-a declarat fericit că joacă la Farul, sub culorile alb şi albastru, „pe care le iubesc cel mai mult, purtându-le şi la Poli Iaşi.“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii