Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:23 23 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia Lavinia şi Ciprian Nichita Surpriză pentru viitorul tătic, fan al FC Farul. „Este băieţel!”, în decor „alb-albastru”

ro

22 May, 2021 00:00 2803 Marime text
  • Lavinia şi Ciprian Nichita au spus „Da!” la Starea Civilă luna trecută.
  • Ciprian este un înfocat suporter al FC Farul şi are o colecţie impresionantă de produse cu însemnele clubului. 
  • Lavinia este şi ea o mare iubitoare a mişcării şi a exerciţiului fizic, având la activ multe participări la curse pe distanţe lungi.
 
Tinerii constănţeni Lavinia şi Ciprian Nichita alcătuiesc, de luna trecută, de când au spus „Da!” în faţa ofiţerului de Stare Civilă, o familie cu acte în regulă, fericită şi împlinită. Iar, peste puţin timp, în luna august, vor deveni şi părinţi! Ciprian este un înfocat fan al FC Farul, dar şi Lavinia are legături strânse cu sportul, participând la multe competiţii de alergare pe distanţe lungi. 
 
Ciprian a făcut fotbal când era mic, la Palatul Copiilor Constanţa, iar ulterior a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Nu profesează însă în domeniu, ci e pompier la un serviciu privat. În branşa pompierilor activează şi Lavinia (fostă Dragu), la ISU „Dobrogea“ Constanţa, la Serviciul Pregătirea pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor, având gradul de sergent major. Dragostea pentru fotbal i-a rămas în inimă lui Ciprian, care e trup şi suflet alături de FC Farul, având acasă o bogată colecţie cu diverse materiale cu însemnele clubului de pe litoral. Având în vedere această mare pasiune a soţului ei, Lavinia s-a gândit să facă din momentul în care îl va anunţa pe Ciprian că primul lor urmaş va fi un băieţel unul de neuitat. Astfel că anunţul cu „Este băieţel!” nu putea fi decât într-un decor „alb-albastru“, alături de două dintre tricourile FC Farul din colecţia de suflet a lui Ciprian. Inclusiv baloanele cu mesajul erau alb-albastre, o frumoasă şi nimerită coincidenţă.
 

„Gala, l-am şi înscris la Farul!”

 
Astfel că, atunci când a venit de la serviciu, capul familiei Nichita a avut o surpriză care l-a emoţionat profund. „Ciprian era la muncă şi nu voiam să-i dau marea veste doar sunându-l pur şi simplu. Am vrut să fie ceva special. Mi s-a părut un mod original cu baloanele, mai ales că s-au potrivit cu culorile Farului şi cu tricourile”, a declarat Lavinia. „Gata, l-am şi înscris la Farul!”, a exclamat viitorul tătic, când a aflat că va avea băiat. Primul urmaş al familiei Nichita va primi prenumele Eduard Mihai. Lavinia l-a însoţit pe Ciprian la multe dintre meciurile Farului. „Abia aşteptăm să mergem la stadion şi cu noul membru al familiei”, spune tânăra.
 

Cele mai preţioase trofee  

 
Ciprian Nichita are o colecţie impresionantă de trofee fariste. Unul dintre tricourile alb-albastre pe care le deţine şi care poartă autografele lui Stelian Carabaş, Gică Butoiu, Cosmin Paşcovici şi Adrian Senin, este şi înrămat. De asemenea, înfocatul fan farist are şi tricoul din 2005 al lui Ion Barbu, fostul căpitan şi antrenor al Farului. Totodată, alături de doi prieteni, Ciprian a creat pagini „Farul Constanţa Collection” pe Facebook şi pe Instagram, cu numeroase produse fariste.
 

Câştigător de concurs

 
De curând, pe pagina oficială de Facebook a FC Farul Constanţa s-a derulat un sondaj pentru desemnarea celui mai frumos gol marcat de echipa de pe litoral în partea a doua a sezonului recent încheiat al Ligii a 2-a. Fanii au avut de ales între trei reuşite: cea a lui Liviu Mihai, dintr-un meci cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu; cea a lui Andrei Banyoi şi cea a lui Antonio Cruceru, ambele din confruntări diferite cu Fotbal Comuna Recea. Suporterii au scris în comentarii la postare numele autorului golului preferat, iar cea mai frumoasă reuşită a fost votată cea a lui Liviu Mihai. Câştigătorul concursului, care a primit un fular cu însemnele Farului, a fost... Ciprian Nichita!  
 

A intrat în comunitatea SanaSport

 
Lavinia este o mare iubitoare a mişcării şi a exerciţiului fizic. În copilărie, nu a făcut vreun sport, iar de alergare s-a apropiat atunci când, întoarsă de la Bucureşti, după un master, a descoperit AS SanaSport. „Am fost plecată trei ani în capitală la un master, iar când m-am întors, m-am reîntâlnit cu o fostă colegă de liceu, care alerga cu cei de la Sana Sport. Aşa am intrat şi eu în această comunitate. La început, alergam cu greu cinci kilometri. La Constanţa, am concurat atât pe asfalt, cât şi pe nisip. La ediţia 2014 a «Maratonului Nisipului» am luat locul şase la 10 kilometri fete, iar după aceea, la următoarele două ediţii, am fost doar voluntar. Am participat şi la semi-maratonul montan de la Cindrel. În prima evoluţie, am scos timpul de trei ore şi 20 de minute, dar a doua oară a fost mult mai bine, am scos două ore şi 44 de minute, îmbunătăţindu-mi substanţial performanţa. În 2015, am concurat şi la Triathlon Challenge Mamaia. A fost o ambiţie de-a mea“, arată Lavinia.
 

A concurat şi în echipa „Pompierii”

 
Pe lângă alergare, aceasta e pasionată şi de ciclism. În ultimii ani, din pricina timpului insuficient, iar apoi intervenind şi pandemia de coronavirus, Lavinia nu prea a mai participat la competiţii. Ultima întrecere la al cărei start s-a aliniat a fost, în luna mai a anului 2019, la Mamaia - ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“. A concurat în echipa „Pompierii“ şi a strâns 60 de kilometri. Extra-sportiv, Lavinia a urmat şi cursuri de teatru.     
 
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.            
 
Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa
Un gol al lui Liviu Mihai, ales cel mai frumos din partea a doua a sezonului. Cine a câştigat premiul


Distribuţie cu Lavinia Dragu
Spectacolele „Arthesium“. Participantă la ultramaraton, pe scena Casei de Cultură din Constanţa (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii