Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Ioana Calenici şi Gloria Mihu, două tinere speranţe ale sportului românesc (Galerie foto)

ro

09 Dec, 2011 01:00 3301 Marime text
elevi-ioanacalenicisigloriamihu4.jpgSunt abia în clasa a IV-a la Şcoala nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica" din municipiul Constanţa, dar au în palmares diplome şi medalii obţinute la concursurile la care au luat parte.

Ioana Calenici face de trei ani gimnastică aerobică la Clubul Sportiv Farul. Îndrumătoarele sale sunt Cristina Dulgheroiu şi Nicoleta Dindiu. Ioana a participat în luna august la Cupa Iaşului, unde s-a clasat pe locul IV la proba de cuplu şi pe locul III la proba de ansamblu. La Campionatul Naţional de Gimnastică Aerobică, desfăşurat în luna octombrie la Constanţa, Ioana a obţinut locul I la proba de cuplu şi locul II la proba de ansamblu. O altă competiţie de la care s-a întors acasă cu premiul I la proba de cuplu a fost Concursul „Ileana Sima", care s-a desfăşurat la Bucureşti, în luna mai. Ioana se mai laudă cu premiul I la Concursul de Fitness, care a avut loc vara trecută la Slobozia. „Am doi sportivi care au devenit idealul meu. Este vorba despre Corina Constantin şi Mircea Zanfir. Am ales să fac acest sport deoarece mi-a plăcut mult. Merg la antrenament patru zile pe săptămână, iar sâmbăta lucrăm mai multe ore", ne-a povestit Ioana. Colega sa de clasă, Gloria Mihu, face tenis de doi ani şi jumătate la Tenis Club IDU din Mamaia. Recent, eleva a participat la Cupa Unirii Vrancart, care s-a desfăşurat la Târgu Ocna. De la acest concurs, Gloria a revenit acasă cu locul II la proba simplu şi cu locul I la proba dublu. Vara trecută, la Cupa Litoralul, Gloria a obţinut locul I la proba simplu, la categoria de vârstă zece ani. A urmat, în luna septembrie, concursul T.T.K. Sportul Studenţesc, unde Gloria a reuşit să se claseze pe locul II la dublu şi pe locul IV la simplu. „La Campionatele Naţionale Individuale, care au avut loc la Bucureşti, am câştigat premiul II la simplu. Am concurat cu peste 50 de fete. Acum mă pregătesc de Campionatele Naţionale Individuale de iarnă, care vor avea loc tot la Bucureşti", ne-a povestit Gloria. Idolii săi sunt tenismanii Rafael Nadal, Samantha Stosur, Simona Halep şi Victor Hănescu. „La Campionatele Naţionale Individuale de Vară m-am întâlnit cu Simona Halep şi cu Victor Hănescu, cărora le-am cerut autografe. În timpul liber, prefer să joc baschet, fotbal şi să mă plimb cu bicicleta. La păpuşi am renunţat demult", ne-a destăinuit Gloria. Învăţătoarea celor două eleve, Paraschiva Alecu, se mândreşte cu realizările şi succesele tinerelor sportive.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ioana (Colega ta de trio) 13 Dec, 2011 20:09 Bravoo!Te iubesc si sa iei cat mai muulte medalii la trio,cuplu,ansamblu si individual!