Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu de sărbătoare sfinţit pentru bolnavii Spitalului Judeţean (galerie foto)

ro

09 Nov, 2010 00:00 1818 Marime text
cantina.jpgCu ocazia sărbătorii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, conducerea firmei SC Arimex Comexim 2000 SRL, care deţine cantina de la Liceul Sanitar şi care prepară hrana pacienţilor de la SCJU, le-a pregătit bolnavilor un meniu special

În plus, la fel ca la fiecare sărbătoare, preotul paroh al SCJU, Nicolae Rusu, a oficiat o scurtă slujbă de sfinţire a hranei pe care au primit-o bolnavii ieri la prânz.

În ciuda perioadei prin care trecem, când toată lumea încearcă să strângă punga, inclusiv în ceea ce priveşte hrana, există situaţii când pacientul este pus pe primul plan. Aceasta este şi concepţia conducerii cantinei de la Liceul Sanitar, loc unde se pregătesc, de aproape un an, mesele zilnice ale pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar şi pentru cei de la secţia exterioară de la Palazu. Chiar dacă plăţile SCJU către furnizorul de servicii nu sunt la zi, conducerea SC Arimex Comexim 2000 SRL, reprezentată de managerul Petre Preda, reuşeşte să-şi păstreze standardele privind calitatea produselor alimentare pe care le prepară. Ieri, bucătarii cantinei au pregătit aproape 900 de porţii de hrană pentru pacienţi. La prânz, meniul sfinţit de preotul Rusu a fost alcătuit din sarmale cu mămăligă şi ciorbă de purcel - la comun, iar pentru copii - grătar din piept de pui dezosat şi piure, iar ca desert prăjitură cu mere şi fructe, care au fost date ca sponsorizare din partea societăţii. Pentru meniul de regim, bolnavii au primit supă de curcan cu legume, medalion de vită în cuib de spanac, la desert tartă cu fructe, iar pentru diabetici portocale.

Următoarea sărbătoare din calendarul creştinesc când se va sfinţi masa bolnavilor va fi Sfântul Andrei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii