Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:47 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INSP A fost avizată carantinarea Constanței. Ce pași mai trebuie îndepliniți

ro

18 Nov, 2020 22:12 11175 Marime text
  • Astăzi 18 noiembrie a fost avizată propunerea de carantinare a municipiului Constanța.

Conform unui document avizat de INSP, la cererea DSP Constanța, înaintat în data de 17 noiembrie, astăzi 18 noiembrie a fost avizată propunerea de carantinare a municipiului Constanța.

Propunerea de carantinare a municipiului trebuie să treacă de decizia CJSU Constanța. După aprobarea cantinării în CJSU, hotărârea este înaintată către DSU. După ce DSU avizează hotărârea CJSU, CJSU declară oficial carantină în municipiul Constanța.

De precizat, este că pe tot acest parcurs, fiecare instituție poate propune și adăuga noi reguli sau noi măsuri de restricție, cum ar fi: trasee pentru devierea traficului rutier, ore în care populația poate ieși în funcție de vârstă din casă. Toate propunerile avizate vor fi publicate oficial de către CJSU prin intermediul Prefecturii Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vasile 19 Nov, 2020 08:49 Mă întreb, și o fac aproape retoric, oare decizia de carantinare a Constanței are vreo legătură cu dorința arhiepicopului Teodosie de a participa la evenimentul liturgic de la Peștera Sf. Andrei? Eu propun altceva: Persoanele care se tem de coronavirus să stea în izolare la domiciliu, cu trei-patru rânduri de măști chirurgicale pe figură (că oricum nu au nicio eficiență, nefiind impermeabile la coronavirus - e o mare diferență între masca chirurgicală și masca FFP3), iar cei care nu, să fie liberi. Astfel, cei care se tem se vor apăra de moarte, iar ceilalți, cărora nu le pasă de posibilitatea îmbolnăvirii, să fie lăsați în pace. Dacă mor o fac pe propria lor răspundere, iar dacă au decis că nu doresc să se ”protejeze”, să dea o declarație scrisă că nu le pasă de Covid, iar în caz de infectare, să nu beneficieze de suport medical, deoarece a fost propria lor decizie de a nu se proteja.