Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Grave încălcări ale legii" Iată de ce nu s-a construit sediul Parchetului Mangalia (document)

ro

07 Dec, 2010 00:00 5308 Marime text
licitatie_-_avocati_09.jpg"Directorul firmei TelDrum, care câştigă contracte scandaloase în Teleorman şi în spatele căreia se află Dragnea, este Petre Pitiş. Acesta este şi patronul firmei Modul Proiect, abonată şi ea la greu la lucrările de proiectare din judeţul păstorit de Dragnea" - ziarul "Ancheta"

Societatea comercială Modul Proiect SA, din judeţul Teleorman, care va proiecta pasajul subterandenivelatla PiaţaCharles de Gaulle - ce va costa 58 de milioane de euro -, a contestat una dintre licitaţiile Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Mai exact, este vorba despre procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică de servicii având ca obiect "proiectarea obiectivului de investiţii sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia". În contestaţia adresată Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, SC Modul Proiect SA a cerut, printre altele, ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în calitate de autoritate contractantă, să remedieze "gravele încălcări ale legii ce afectează procedura de atribuire".

Pe rolul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a fost înregistrată plângerea cu numărul 39068/12.11.2010, formulată de SC Modul Proiect SA, cu sediul în municipiul Alexandria, strada Libertăţii, judeţul Teleorman. Firma mai sus precizată este condusă, potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, de Dan Pena, Eugen Pena şi Cristian Duica. Unitatea comercială a formulat contestaţia împotriva deciziei privind rezultatul procedurii de atribuire, prin "cerere de oferte" a contractului de achiziţie publică de servicii având ca obiect "proiectarea obiectivului de investiţii Sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia". Conform documentaţiei, Modul Proiect SA a cerut CNSC anularea rezultatului procedurii de atribuire, "obligarea autorităţii contractante (nr. Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa) de a emite un nou act în condiţii de legalitate, precum şi reluarea procedurii şi reevaluării ofertele depuse". Mai mult decât atât, firma condusă de Pena şi Duica a mai solicitat ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa să remedieze "gravele încălcări ale legii ce afectează procedura de atribuire şi să emită un nou act în condiţii de legalitate". În urma analizării documentelor depuse, Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins ca neîntemeiată excepţia tardivităţii contestaţiei invocată de Parchetul Tribunalului Constanţa, precum şi plângerea celor de la SC Modul Proiect SA, dispunând astfel continuarea procedurii. licitatie_-_parchetul_de_pe_langa_judecatoria_mangalia.jpg

18 contestaţii pentru firma lui Pena

De remarcat că SC Modul Proiect SA a formulat, doar anul acesta, nu mai puţin de 18 plângeri, care au ajuns la CNSC, în majoritatea cazurilor având câştig de cauză. Spre exemplu, Modul Proiect a reuşit, în luna octombrie, să determine Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş să refacă procedura de atribuire a contractului de servicii de proiectare a obiectivului de investiţii "Sediu pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş". Precum în contestaţia formulată în cazul licitaţiei Parchetului Tribunalului Constanţa, firma a cerut obligarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş să ia "măsurile necesare pentru remedierea încălcărilor legale ce afectează procedura de atribuire".

Banii firmei Modul Proiect SA

SC Modul Proiect SA şi-a deschis porţile în 1999, având ca obiect de activitate "activităţi de proiectare, urbanism, inginerie şi alte servicii". În 2009, cu 20 de salariaţi, firma a declarat 270.808 de lei ca cifră de afaceri şi 0 lei profitul brut al exerciţiului. În următorii ani, cifra de afaceri a rămas aproape neschimbată, până în 2002 când s-a dublat faţă cea din 1999, ajungând la 481.547 de lei. În 2003, Modul Proiect a declarat ca cifră de afaceri 638.716 de lei, în timp ce profitul brut nu a depăşit 19.644 de lei. În anul 2004, societatea în cauză a derulat afaceri de 912.697 de lei, în 2005 de 1.161.293 de lei, în 2006 - 3.185.475 de lei, în 2007 - 4.774.212 de lei, iar în 2008 cifra de afaceri a "explodat" până la 7.778.430 de lei. Anul trecut, SC Modul Proiect SA a resimţit din plin criza, raportând o cifră de afaceri de "doar" 6.656.544 de lei şi un profit brut al exerciţiului de 562.993 de lei.

Nu au construit nimic, efectiv

Registrul Comerţului mai arată că în SC Modul Proiect SA apar următoarele persoane, având calitatea de cenzori: Ioniţa Popescu, Cristina Florenţa Ciorbărescu, Iulia Gabriela Dumitru, Mădălina Georgiana, Maria Miron. Tot în această unitate comercială figurează şi SC Pad Company SRL, în calitate de cenzor persoană juridică. Interesant de remarcat, Ziarul "Ancheta" arăta, la începutul lunii iunie, că SC Modul Proiect este "una dintre firmele de casă" ale lui Liviu Dragnea. "Directorul firmei TelDrum, care câştigă contracte scandaloase în Teleorman şi în spatele căreia se află Dragnea, este Petre Pitiş. Acesta este şi patronul firmei Modul Proiect, abonată şi ea la greu la lucrările de proiectare din judeţul păstorit de Dragnea", se mai arată în articolul publicat în Ziarul Ancheta la începutul lunii iunie. Unul dintre şefii SC Modul Proiect SA, în speţă Cristian Duica, ne-a declarat că firma pe care o reprezintă nu a construit efectiv nimic pe raza judeţului Constanţa, însă a participat la mai multe licitaţii pe care ulterior le-a pierdut. Totuşi, spune Duica, Modul Proiect a efectuat mai multe proiectări în Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii