Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru mămici! Se schimbă modul de calcul al indemnizației. Ce valoare va avea indemnizația minimă

ro

18 Jun, 2023 15:48 1432 Marime text
foto: Pexels
Vești bune pentru mămici!

Deputatul de Alba, Alin Ignat, a transmis vineri că un proiect de lege care vizează creşterea cuantumului indemnizaţiei pentru mamele care au născut, a trecut de Camera Deputaților. 

Deputatul a precizat că, potrivit proiectului de lege,  cuantumul minim al indemnizaţiei lunare pentru mame nu poate fi mai mic decât 60% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată. 

"Dacă vorbim de indemnizaţia minimă de creştere a copilului, calculul acestei indemnizaţii se face prin înmulţirea unui coeficient de 2,5 cu indicatorul social de referinţă. (…) Am considerat că trebuie totuşi să raportăm această indemnizație minimă la un indicator care are o evoluție de la an la an și anume salariul minim. Şi atunci propunem o metodă de calcul care presupune aplicarea unui procent de 60% din salariul minim pe economie.

Aşadar, dacă este să aplicăm la salariul minim actual, de 3.000 de lei, indemnizaţia minimă ar ajunge la un cuantum de 1.800 de lei, în loc de 1.495 de lei", a precizat deputatul de Alba, Alin Ignat.


 

Citește și: Codul Muncii modificatPărintele singur nu mai poate fi obligat să lucreze tură de noapte
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii