Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR vrea publicarea rapoartelor Curții de Conturi pe paginile de internet ale instituțiilor publice

ro

04 Dec, 2023 12:59 697 Marime text



Un proiect de lege inițiat de deputatul USR Mihai Botez propune ca instituțiile și autoritățile publice centrale și locale să publice pe pagina proprie de internet, rapoartele Curții de Conturi care le vizează.

În urma acestui demers, cetățenii ar urma să fie mai bine informați cu privire la un aspect esențial din activitatea instituțiilor și autorităților publice centrale și locale: modul de gestionare a resurselor publice.

Proiectul modifică Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, în sensul introducerii în categoria informațiilor comunicate din oficiu de autorități și instituții publice a rapoartelor de audit ale Curții de Conturi.

Tot în categoria informațiilor comunicate din oficiu ar urma să intre și rapoartele de follow-up ale Curții de Conturi, prin care entitatea de control arată cum au fost implementate recomandările formulate în raportul de audit și impactul lor asupra activității autorității/instituției publice.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii