Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevarul de seara Turist ranit de un geam smuls de furtuna

ro

28 Jul, 2010 13:41 1147 Marime text

Un turist a fost la un pas de moarte după ce a fost tăiat în zona cervicală de o bucată mare de sticlă.

Florin Şinculeţ are 33 de ani şi este din Rădăuţi, Suceava. Sosise la mare, în vacanţă, luni dimineaţa, împreună cu soţia şi cei doi copii: băieţelul de 3 ani şi fetiţa de 7 ani. Prima oprire a fost plaja, unde au stat până seara, când s-a pornit furtuna, care i-a alungat spre gazda unde stăteau în chirie. Mai aveau un colţ de stradă până să ajungă acasă.

„Am auzit o bubuitură puternică şi am simţit o lovitură la baza gâtului. Când am pus mâna, am simţit cum intră în mine“, povesteşte Florin Şinculeţ de pe patul de spital. Bărbatul spune că a fost conştient tot timpul şi că îşi aminteşte că cei doi copii ai săi erau tare speriaţi. „Soţia a rămas cu mine, dar pe cei mici i-am trimis la bucureşti şi apoi acasă“, spune bărbatul.

„Imagine de coşmar“

Cea care a sărit în ajutorul familiei este Corina Dincă, vecina de peste drum. „Eu am strâns umbreluţele din faţa casei şi am intrat înăuntru. Atunci am auzit un ţipăt tare. Am ieşit afară să văd ce se întâmplă. Atunci am văzut pe bărbat clătinându-se. Când m-am apropiat şi am vzăut tăietura, m-am speriat. Capul abia se ţinea parcă şi când l-am aşezat i-am văzut rana. Auzeam cu horcăie plămânii“, povesteşte oripilată femeia. „Am lucrat o perioadă în urgenţă şi am intrat în contact cu tot felul de cazuri, dar nimic atât de grav. Era o imagine de coşmar. Toată noaptea am visat acea rană“, mai spune femeia.

Geamul s-a desprins de pe acoperişul unei vile de pe strada George Coşbuc nr. 25, de la un panou solar cu două bidoane din plastic pe post de rezervor de inox. Cele două butoaie erau acoperite cu sticlă, de unde a zburat o bucată din cauza vântului puternic. Localnicii spun că imobilul aparţine unei familii de medici. Nimeni nu ştie cum se numesc. Spun doar că „nu sunt tocmai prietenoşi“.

În afară de pericol

„Pacientul a sosit la spital în şoc hemoragic, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar acum este internat pe secţia Chirurgie 1 cu o plagă tăiată în zona cervicală. Starea pacientului este stabilă“, a declarat dr. Liliana Tuţă, directorul medical al unităţii spitaliceşti.

www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii