Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maramureș Intervenție complexă a Salvamont pentru a recupera o turistă străină accidentată pe Creasta Cocoșului, în Munții Gutâi

ro

09 Feb, 2024 18:22 638 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Salvamont
  • Salvatorii montani au demarat recuperarea unei femei, o turistă străină în vârstă de 52 de ani, care s-a accidentat la coborârea de pe versantul Creasta Cocoşului din Munţii Gutâi, a informat, vineri, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.
     
Salvatorii montani au demarat recuperarea unei femei, o turistă străină în vârstă de 52 de ani, care s-a accidentat la coborârea de pe versantul Creasta Cocoşului din Munţii Gutâi, a informat, vineri, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, potrivit Agerpres.

„Un grup de 20 turişti străini aflaţi în drumeţie în zona menţionată au întâmpinat dificultăti la coborârea de pe Creastă, una dintre participante, o femeie în vârstă de 52 ani, suferind o luxaţie a membrului inferior, fapt care a pus-o în imposibilitatea de a se deplasa spre locul unde aveau maşinile”, a spus reprezentantul Salvamont Maramureş.


Conform sursei citate, salvamontiştii au pornit spre versantul muntos din două direcţii, din cauza stratului mare de zăpadă.

„Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureş au pornit spre locaţia victimei din două direcţii, dar condiţiile de deplasare sunt extrem de dificile, în unele locuri fiind posibilă înaintarea doar cu snowmobilul, din cauza stratului mare de zăpadă, iar în altele, din cauza topirii zăpezii şi noroiului mare, deplasarea se poate efectua doar cu autospecialele Salvamont”, a declarat Dan Benga.


Acesta a precizat că a fost solicitat şi un elicopter SMURD, pentru a fi preluată victima pe calea aerului.

„Având în vedere timpul mare de extracţie şi evacuare care poate dura de la două ore şi 30 minute până la trei ore şi dat fiind faptul ca femeia a început să acuze frisoane şi hipotermie, fiind conştientă, s-a luat decizia evacuării pe cale aeriană, în sprijin fiind solicitat elicopterul de la Punctul de Operare Aeromedical Jibou”, a menţionat reprezentantul Salvamont Maramureş.


Potrivit sursei citate, ceilalţi membri ai grupului au decis să coboare din munte spre maşinile personale, iar cu femeia care are probleme medicale au rămas soţul acesteia şi salvatorii montani sosiţi în ajutor.

„Aceştia i-au acordat primul ajutor şi pregătesc victima pentru extracţia aero”, a mai adăugat Dan Benga.



Citește și:
Zeci de persoane salvate în ultimele 24 de ore de salvamontiști! Unde au avut loc cele mai multe intervenții
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii