Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu ”Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul”. Viorel Ilie, sprijinit de ALDE

ro

12 Oct, 2017 17:18 1759 Marime text
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, după şedinţa partidului, că formaţiunea pe care o conduce susţine în continuare Guvernul PSD-ALDE, informează RTV.

De asemenea, Tăriceanu a anunţat că ALDE îşi menţine sprijinul pentru Viorel Ilie, ministru propus de ALDE în Guvernul Tudose, pentru că "nu acceptăm ca DNA să facă Guvernul".

 

"Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României, asa cum îi convine. Prin urmare, am decis acum două săptămâni ca ALDE să menţină sprijinul pentru Viorel Ilie. Nu suntem de acord să ia în consideraţie un act de demisie. În plus, în Senat a avut loc un vot de respingere a solicitării DNA de urmarăre penală a lui Viorel Ilie, deci nu există niciun fel de argument. În plus, în cazul celor două membre ale Guvernului (Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb - n.r.) premierul a invocat că ele lucrează cu fonduri UE si se creează deranj la Bruxelles. (...) Si în cazul lor am îndoieli. (...) În cazul ministrului Viorel Ilie, nici acest argument nu poate sta în picoare. Prin urmare, ne menţinem poziţia şi i-o voi comunica premierului şi rămâne să vedem ce facem mai departe", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei ALDE.


Tăriceanu a spus că îi va comunica acestă decizie premierului Mihai Tudose, care va trebui să ţină cont de argumente.

Potrivit comunicatului ALDE:

"ALDE își respectă în continuare angajamentele ce îi revin în conformitate cu Protocolul semnat cu PSD pe baza căruia funcționează actuala coaliție parlamentară majoritară, coaliție care a acordat votul său de încredere Cabinetului Tudose. Facem această precizare pentru a sublinia preocuparea ALDE pentru imperativul stabilității politice a țării. Premierul Mihai Tudose și-a făcut cunoscută public intenția remanierii Guvernului, cu motivația că unii miniștri nu au dovedit competența necesară, iar alții se află în vizorul DNA. ALDE consideră că prim-ministrul, care răspunde de activitatea și rezultatele concrete ale întregului Guvern, are dreptul și legitimitatea să propună o remaniere atunci când consideră necesar. În interesul stabilității politice și al respectului față de susținătorii instituționali ai Guvernului precum și pentru a nu induce presiuni suplimentare neavenite este recomandabil ca premierul să-și anunțe în primă instanță intențiile și motivația remanierii în interiorul coaliției, urmând ca rezultatele analizelor și negocierilor factorilor politici decizionali să fie date ulterior publicității".



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii