Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

ro

22 Sep, 2022 11:55 2720 Marime text
  • În plan politic, Laura Abibula-Stroe a cochetat cu PNG și cu ALDE.
 
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Ștefania-Laura Abibula-Stroe este director general interimar la Centrul Cultural Județean Constanța Teodor Burada. Amintim că în august 2022, Președintele Consiliului Județean Constanța a semnat dispoziția privind desemnarea Laurei Ștefania Abibula Stroe în funcția de director general interimar/manager interimar la Centru Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada". Acesta a preluat conducerea Centrului după demisia Doinei Voivozeanu în luna aprilie a.c.
 
Concursul trebuie organizat până la sfârșitul acestui an. Între timp Abibula și-a încheiat raportul de serviciu la cerere în calitate de inspector, clasa I, grad profesional principal în cadrul Serviciului Turism, Promovare Turistică și Coordonarea Centrului de Excelență în Turism, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate, începând cu data de 10.08.2022.
 
Conform ultimei declarații de avere din vara 2022, pentru anul fiscal anterior, directorul a declarat o casă de vacanță cumpărată în anul 2009, în suprafață de 280 mp, la Gălbinași, județul Buzău.
 
Totodată, directorul a mai precizat că deține un Opel Corsa fabricat 1994 și un Kia Sportage fabricat în 2019. Ca venituri, Ștefania-Laura Abibula Stroe a obținut un salariu de 7.585 lei de la CCTB, iar de la Consiliul Județean Constanța a încasat un salariu total de 16.570 lei. Soțul, Iurgen Abibula, a încasat un salariu de 10.836 lei de la Millenium Global Development SA, 12.485 lei de la Holland Development Group SA Constanța. Pentru copil, a primit 30.020 lei indemnizația de creștere a copilului.
 
Conform declarației de interese din 15 iunie 2022, este membru în Asociația Wild Art Constanța, în Asociația Povești cu Zahăr Constanța, Asociația Țăranii Dobrogeni Constanța, Asociația de dezvoltare și promovare turistică Aqua Magic Constanța. Este președinte, totodată, la Asociația Inomar Cluster.
 
Conform declarației de avere completată în anul 2021, deținea funcția de inspector principal al CJC, la Direcția de Turism și Coordonare Instituțiilor de Cultură Subordonate, Serviciul Turism, Promovare Turistică și Coordonare Centrului de Excelență în Turism. Diferit față de declarația de avere completată anul acesta, în cea din 2021, deținea și un teren de 1000 mp, intravilan, în localitatea Gălbinași, județul Buzău, dobândit în 2008.
 
Totodată, în anul 2021, apar și alocațiile pentru doi copii ai soților Abibula – una de 2.400 lei, cât și suna de 4.600 lei.
 
În luna aprilie, odată cu numirea în funcția de director interimar, Ștefania-Laura Abibula-Stroe ocupa staututul de președinte al Asociației Culturale „WildArt“, care a organizat și curatoriat multe expoziții de artă, începând cu anul 2011. În municipiul Constanța, Asociația a realizat Galeria de Artă dedicată lui Virgil Coman, fost director al Arhivelor Județene, decedat prematur.

În plan politic, Laura Abibula-Stroe a cochetat cu PNG și cu ALDE.
 
Asociația Culturale „WildArt“
 
Conform registrului ONG, printr-o solicitare al căruit răspuns a venit pe 22 septembrie 2022, asociația a fost fondată în noiembrie 2011, unde membri fondatori au fost Dănuț Constantin Ferariu, Ștefania Laura Stroe (prezent Abibula-Stroe) și Marian Cojoc. Conform încheierii din data de 16 iunie 2021, pronunțată de Judecătoria Constanța, consiliul director a fost modificat cu următoarea componență: Ferariu Dănuț Constantin – președintele, Marian Cojoc – vicepreședinte și Iurgen Abibula – membru.
 
Asociația Povești cu Zahăr Constanța
 
Asociația a fost înființată în anul 2016, unde fondatori sunt Iurgen Abibula, Abibula-Stroe Ștefania-Laura și Traian Ciprian Stroe. Prin decizia din iunie 2021, consiliul director a fost modificat cu următoarea componență: Iurgen Abibula – președinte, Traian Ciprian Stroe – vicepreședinte și Dănuț Constantin Ferariu – membru.
 
Asociația Țăranii Dobrogeni Constanța
 
Funcțională din anul 2016, asociația îi are ca fondatori pe Ioana Moroșanu, Ștefania-Laura Abibula-Stroe și Traian Ciprian Stroe. Prin asociație, au fost deschise diverse magazine fizice, cât și un magazin online prin care țăranii dobrogeni își pot vinde produsele autohtone pe piață.
 
Asociația de Promovare și Dezvoltare Turistică Aqua Magic
 
În anul 2015 a fost pusă piatra de temelie a asociației prin înregistrarea sa oficială. Georgiana Andreea Șerban, Ștefania-Laura Abibula-Stroe și Aqualand SA sunt fondatorii. Cele două apar și în prezent, conform registrului ONG, în conducerea asociației.
 
Georgiana Andreea Șerban este asociat în Millenium Global Development, firmă la care este angajată soțul Ștefaniei-Laura Abibula-Stroe.
 
Georgiana Andreea Șerban este fiica Sorinei Gina Hortolomei Moscu, o cunoscută afaceristă de la malul mării, apropiată a tandemului Mazăre – Constantinescu, al cărei nume a apărut şi în dosarul retrocedărilor.
 
 
Asociația Inomar Cluster
 
Înființată în anul 2016, fondatori au fost CCINA – Ion Dănuț Jugănaru, Universitatea Ovidius – Sorin Rugină, Asociația Patronală Mamaia – Nicolae Bucovală, Județul Constanța – Nicolae Cristinel Dragomir, Project Management Solution SRL – Costin Octavian Șorici, Creative Eye SRL – Ionuț Nedea, Covasna Estival 2002 SA – Niculescu George Sergiu, Montana Press SRL – Florin Munteanu, Epic Web SRL – Andrei Stoenescu, Bueno Comp SRL – Stelian Bucovală, Fati International Company SRL – Loredana-Mihaela Vlad, Asociația Română – Dacia Casa Noastră – Octavian Eugeniu Manu, Rariana Ioana Dogaru, Stănică Enache.
 
Prin decizia din 19 mai 2021, consiliul director a fost schimbat astfel:
  • Ștefania-Laura Abibula-Stroe – președinte
  • Paul Bălan – office manager
  • Valeria Drăniceanu – secretar general/asistență juridică
  • Carmen Oprea – secretariat
  • Membri echipa management: Gabriel Raicu, Costin Bordun, Mircea Boldea și Viorel panait
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale Ștefaniei Laura Abibula Stroe, director general interimar la Centrul Cultural Județean Constanța Teodor Burada.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
A demarat concursul pentru managementul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENT)

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii