Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saracila s-a numit viceprimar in Tuzla

ro

13 May, 2009 03:05 3862 Marime text

tuzla.jpgConsilierul local PNL, fost viceprimar al comunei, a reuşit să-şi reia funcţia în urma unei şedinţe de consiliu, desfăşurată la limita legii

Circ la şedinţa ordinară a Consiliului Local Tuzla de ieri. Fostul viceprimar al comunei, Marian Sărăcilă, a ajuns din nou pe funcţie, în urma unui concurs de împrejurări.

Dacă şedinţa a început într-o aparentă armonie, cu primarul Constantin Micu în capul mesei de şedinţă şi cu Marian Sărăcilă de-a dreapta sa, întrunirea s-a terminat cu ultimul în funcţia de viceprimar şi patru consilieri PNL în plus faţă de câţi erau la începerea votului. Dacă la începutul şedinţei erau doi consilieri locali ai PNL, trei ai PD-L şi doi ai PNG, la final erau şase consilieri PNL, trei PD-L şi doi PNG. Consilierii PSD au lipsit de la şedinţă. Prezent la întrunire, primarul Constantin Micu a părăsit sala de şedinţă la doar câteva minute după începerea întrunirii, pe motiv că şedinţa nu este legal constituită, din cauza faptului că erau prezenţi doar 7 din 15 consilieri locali, or pentru ţinerea ei era nevoie, conform legii, de jumătate plus unu din numărul total de consilieri. La rândul său, consilierul PNL Marian Sărăcilă a arătat că doi consilieri PNL au demisionat din funcţia publică şi că cei şapte prezenţi la şedinţă erau suficienţi pentru ca şedinţa să înceapă în condiţiile legii. Primarul Micu nu a fost de acord cu viziunea fostului vice şi a părăsit sala de şedinţe.

Sărăcilă a „probat" scaunul primarului

Imediat după ieşirea din încăpere, scaunul său a fost preluat, la propriu, de către Marian Sărăcilă, care s-a foit de bucurie în jilţul ocupat şi a anunţat că primarul Micu propusese pe ordinea de zi doar două proiecte, dar că cei prezenţi (cei şapte consilieri) au iniţiat şi ei zece proiecte.

Primul proiect, iniţiat de primarul Tuzlei, s-a referit la un schimb de teren între Consiliul Local Tuzla şi un locuitor pe nume Stan Dumitru. Marian Sărăcilă a spus că primăria a pus să i se demoleze casa omului, deşi Stan avea pentru terenul respectiv un contract de concesiune care mai era valabil încă 15 ani. De precizat că imobilul lui Stan Dumitru a fost dărâmat pentru a se elibera terenul în vederea construirii sensului giratoriu. Deşi Marian Sărăcilă a spus că Stan Dumitru nu a fost de acord să renunţe la concesiune, l-am contactat şi pe primarul Constantin Micu pentru a-i solicita un punct de vedere. Acesta a precizat că demolarea cabanei lui Stan Dumitru a fost făcută cu acordul lui. În sprijinul acestor afirmaţii, primarul ne-a pus la dispoziţie un act prin care Stan Dumitru a declarat că renunţă la terenul respectiv în schimbul unei suprafeţe echivalente. Primarul a precizat că omului i s-a dat teren, în concesiune, lângă calea ferată. Proiectul nu a fost, însă, aprobat de cei şapte consilieri prezenţi. Aleşii locali care au participat la şedinţă s-au opus şi proiectului de hotărâre, aflat la punctul doi pe ordinea de zi. Acesta făcea referire la modificarea organigramei Primăriei Tuzla. Marian Sărăcilă a arătat că nu este de acord cu proiectul de hotărâre pentru că primarul vrea să mai angajeze un jurist, deşi are deja unul, personal contractual şi secretară personală. În replică, primarul Micu a afirmat că este normal să-şi angajeze o secretară personală, cunoscătoare de limba engleză, pentru că aşa este civilizat.

tuzla_1.jpgPNL are încă patru consilieri

Consilierii prezenţi au trecut la vacantarea mandatelor demisionarilor şi la numirea unor înlocuitori. Astfel, consilierii PNL Mustafa Reise şi Mariana Iacob, care au demisionat din funcţie, au fost înlocuiţi de Valeriu Valentin Ghidăran şi Serafim Liliana. De asemenea, au fost vacantate şi mandatele consilierilor PNL Cristina Mălăete şi Georgeta Ioniţă, care, potrivit liberalului Marian Sărăcilă, au fost excluse din partid. Secretarul comunei a arătat că nu poate fi supusă la vot vacantarea mandatelor celor două, având în vedere că ele au contestat excluderea din PNL şi că nu a fost transmisă încă o decizie definitivă şi Consiliului Local. Totuşi, Sărăcilă, în calitate de preşedinte de şedinţă, a supus la vot cele două proiecte, arătând că, dacă cele două excluse vor primi un răspuns favorabil la contestaţie, pot ataca în instanţă hotărârea. În locul celor două au fost validaţi, ca şi consilieri locali ai PNL, Nicolae Răţoiu şi Ştefănel Barbu.

A uitat să se voteze

După ce PNL şi-a refăcut echipa de şase consilieri, a urmat proiectul de hotărâre privind schimbarea viceprimarului. Pentru schimbarea din funcţie a vicelui Gheorghe Bălăbănescu au votat toţi cei 11 consilieri. Pentru această funcţie a fost propus Marian Sărăcilă. Pentru că secretarul comunei le-a atras atenţia asupra faptului că trebuie făcute minim două propuneri, consilierii l-au propus şi pe Năstase Chelu. Votul a fost secret. Doi tineri prezenţi la şedinţă, unul dintre ei chiar fiul lui Marian Sărăcilă, au fost trimişi să facă rost de o urnă. Şi au făcut. Ai adus o cutie de carton, pe care au lipit-o cu scotch pentru a o transforma în urnă. S-a votat şi... surpriză: Marian Sărăcilă a întrunit o majoritate covârşitoare de 10 voturi din 11. Toată lumea s-a întrebat unde este un buletin de vot, având în vedere că erau 11 consilieri prezenţi. S-au numărat de două ori, însă buletinele tot nu ieşeau la socoteală. În cele din urmă un consilier a atras atenţia asupra faptului că Marian Sărăcilă uitase să se voteze. Atunci a luat şi el un buletin, a însemnat repede pe hârtie şi aşa a ieşit viceprimar în unanimitate.

Urmează ca şedinţa să primească aviz de legalitate de la prefectul judeţului, însă, având în vedere condiţiile desfăşurării sale, este posibil ca acest lucru să nu se întâmple.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • carol 09 Jun, 2010 12:58 ahaha pai de ce nu e bun micu.. veniti cu propuneri.. voi vreti ca,comuna sa fie reprezentata de un betiv notorul cum este acest semianalfabet care nu stie sa citeasca cursiv asta vreti voi in tuzla...oricum nu va iesi bebe.. mi-e mie indiferent cine e primar cu o conditie fara bebe...
  • anonim 26 Aug, 2009 13:38 ca sa puteti sa vb si sa criticati ar fi mai bn sa va informati.sumele astea de care vorbiti voi sunt doar umflaturi ale lui saracila pt k nu stie ce sa mai scoata ca sa ajunga din nou viceprimar. eu nu va inteleg ce vreti, acum avem un primar care isi da interesul pentru camuna noastra si nu va convine. eu cred k se vad f multe schimbari in bine. voi ati votat si ar trebui sa aveti incredere in domnul primar. in loc de atatea certuri ar trebui sa fie lasat sa isi faca treaba asa cum trebuie, pentru ca rezultatele incep sa se vada.
  • alina pletea 15 Aug, 2009 23:29 hey,.....pots sa zik k micu a facut destul de multe lucruri in tuzla azta d knd a devenit primar oke?dar .....totusi le-a facut dupa urma banilor nosti,,,as fi vrut ca bebe saracila sa iasa primar...dar am vazut multi prosti in tuzla asta care nu au stiut pe cine sa voteze...au ales un nenorocit kre este venit din alta parte...de departe.....eu cred ka bebe ar fi condus mult mai bine.....imi pare rau ca nu am drept de vot fiindca am 12 ani si st cls a 6 a b la sc tuzla...hai bebeeeeeeeee
  • Jojo 13 May, 2009 20:01 Asta asa e articolul este cam bascalie, doar o fi promis micu vreun teren. De fapt Micu asta spangagiu la maxim. Dispari din primarie
  • chiru 13 May, 2009 19:39 Din pacate acest articol e scris ironic. Nu mai comentez aici sa ocup spatiu. Pana la urma poate se intampla intradevar ceva cu Micu,poate face infarct ca a facut prostii cate n-au facut ceilalti de la revolutie pana in prezent. Oamenii trebuie sa se gandeasca... toti fura dar mai mult fura unul venit de ieri in Tuzla.
  • Micu furaciune 13 May, 2009 17:35 Micule ai furat de ai rupt. Umbla vorba ca s-a tras vila in Eforie. Am un prieten care munceste la sesnsul giratoriu si cica Micu si-a luat comision 10%. Si apropo mai construieste un sens giratoriu. Deci tuzlnei unul ca Micu care nu e din Tuzla fura de rupe
  • yoo 13 May, 2009 14:11 SARACILA,NENOROCITULE!Ti-au scazut conturile?....ajutoarele de la inundatii le-ai dat dupa cum a vrut p*** ta....mdaa, ai dreptate...se anunta inundatii si trebuie sa vii sa-ti faci parte!....Saracila=Saracie....Huoooo....la gunoi cu tine.......
  • andrei 13 May, 2009 09:27 da si daca poarta a costat 370 milioane parcul de la scoala adica gazonul si citiva arbusti ornamentali a costat 1.2 miliarde
  • Mereut 13 May, 2009 00:35 Huo Micu cu Aite
  • Adita 13 May, 2009 00:29 Asa domnu Micu dai pe poarta de la cimitir 370 milioane lei nu? Primar de Tuzla pus pe facut bani. Cand dispari din primarie?
  • Lasche 13 May, 2009 00:18 Nu stiu daca se pot face alegeri de primar mai repede ca nu as mai vota cu Micu si PSD la cate prostii si vanzari de terenuri face pentru cumetriile lui. Pleaca Micule ca esti prea mic pentru Tuzla.