Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii Campeanu si Dobre au vorbit, la Constanta, despre Legea pensiilor

ro

15 Apr, 2010 03:30 1123 Marime text
În cursul după amiezii de ieri, fostul ministru al Muncii din guvernarea Tăriceanu, Mariana Câmpeanu, şi preşedintele Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor, Victor Paul Dobre, au fost prezenţi la organizaţia judeţeană a PNL Constanţa unde au vorbit despre modul cum actuala guvernare abordează Legea pensiilor, care urmează să fie adoptată de Parlament.

Cei doi lideri PNL au catalogat acest proiect legislativ drept „o cârpeală a Legii 19/ 2001 şi o însăilare pe această lege, care va accentua părţile proaste ale normativului ce a stat la bază".

Mariana Câmpeanu a vorbit despre faptul că 80% din pensionarii din România au pensii sub 1.000 lei, dar şi despre tinerii de astăzi care riscă, în conformitate cu legea pe care Guvernul Boc o promovează, să suporte nişte consecinţe dintre cele mai grele: „pensiilor lor să reprezinte doar 20% - 25% din salariul mediu la perioada dată".

„O lege a pensiilor corectă şi foarte bine lucrată ar trebui să aibă ca principal scop înlăturarea efectelor sărăciei în rândul persoanelor de vârsta a treia", a susţinut fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu.

Victor Paul Dobre a susţinut că în actuala lege a pensiilor există multe greşeli în abordarea cazului, însă este totuşi „un lucru bun că se discută despre o lege a pensiilor". În tandem cu colega sa, Maria Câmpeanu, Paul Dobre, în numele PNL-ului, apreciază că soluţiile privind ieşirea din criză trebuie să aibă ca şi cadru de abordare sprijinirea întreprinderilor şi crearea de noi locuri de muncă".

În cursul serii, liberalii invitaţi la Constanţa, alături de lideri importanţi ai PNL Constanţa au participat, în sala mică a Casei de Cultură, la o întâlnire cu pensionarii constănţeni, tot pe legea pensiilor promovată de Guvern.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii