Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, cetăţean de onoare

ro

21 Sep, 2010 00:00 1687 Marime text
teodosie_-_ips_teodosie___.jpg Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a primit, în urmă cu câteva zile, titlul de cetăţean de onoare al comunei Dumbrăveni, din Suceava, după slujba de sfinţire cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“ a bisericii monument din localitate.

Aprobarea acordării acestui titlu, împreună cu cel pentru Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a avut loc în şedinţa de Consiliu Local Dumbrăveni din 17 septembrie. Titlul a fost acordat Înaltpreasfinţiei Sale Teodosie, duminică, după slujba de sfinţire a bisericii din localitate. De altfel, slujba la care au participat cei doi fusese anunţată de câteva zile pe site-urile de specialitate. La consolidarea lăcaşului de cult se lucrează de trei ani, iar banii pentru refacerea acestuia provin exclusiv din partea enoriaşilor. Cât despre motivul care a stat la baza acordării acestui titlu de onoare, primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, ne-a declarat: „este sucevean de-al nostru şi ocupă o funcţie înaltă în Biserica Română“. „Titlurile acordate ÎPS Teodosie şi ÎPS Pimen reprezintă cel de-al 13-lea, respectiv al 14-lea titlu de cetăţean de onoare al localităţii noastre. În plus, a fost coleg de bancă cu preotul paroh al bisericii noastre din localitate, Constantin Jaba“. Cât despre beneficiile care decurg din titlul de cetăţean de onoare, respectiv scutirea de impozit la un imobil deţinut pe raza comunei şi gratuitate la transportul în comun, primarul susţine că ÎPS Teodosie nu va beneficia de acestea. „Nu are nici casă pe raza comunei şi nici nu avem transport în comun ca să poată beneficia de această facilitate, ceea ce nici nu se punea problema“, a mai adăugat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bursuc 21 Sep, 2010 14:01 Fiind criza m-am gindit sa lansez pe piata un nou CD cu manele iar in premiera voi imprima si vocea ÎPS Teodosie. CD-ul va fi dispribuit in toate bisericile DOBROGENE si MOLDOVENE pentru a acoperi gaura neagra de la stat.
  • Octavian 21 Sep, 2010 11:44 Acest preot-spagar, isi urmareste precum UDMR-ul,prin politica pasilor marunti,interesele sale meschine.Ce va urma este foarte simplu, de chicit:"atunci cand va fi inlocuit din actuala functie de arhiepiscop al Tomisului, se va retrage pe aceste meleaguri sucevene, unde isi va construi-din mita/spaga, pe care o percepe si primeste- un casoi pe masura(scutit de taxe si impozite), si va trai linistit, pana la adanci batraneti".