Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 22 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

ro

25 Mar, 2024 13:46 1464 Marime text


ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a făcut astăzi, 25 martie 2024, primele declarații publice cu privire la procesul pe care l-a intentat Universității Ovidius Constanța în legătură cu recuperarea salariilor la care ar fi avut dreptul în calitate de profesor titular al Facultății de Teologie.
 
Întrebat de presă despre acest proces și despre suma solicitată în dosar, care, după cum arătam în edițiile anterioare, se ridică la 158.000 de lei, circa 30.000 de euro, la cursul actual, arhiepiscopul Tomisului a precizat că din salariul ce-l încasa de la universitate făcea milostenie față de cei săraci, inclusiv achitându-le taxele de școlarizare studenților ce nu și le puteau permite.
 
„Este un drept, pentru că a fost totul tendențios. Au desființat o regulă pe care o aveau cu o lună înainte ca să nu mi se prelungească“, a explicat ÎPS Teodosie referitor la acest proces.
 
„Eu, cu salariul meu, făceam milostenie: studenților săraci le plăteam taxele, salariul îl dădeam pentru săraci. Nu mi-am folosit salariul pentru mine niciodată! Și iată, eu am predat, mi-am făcut munca, dar fără plată! Trebuie să îmi plătească, să dau din nou săracilor, pentru că așa se cuvine“, a mai precizat ÎPS Teodosie, adăugând că banii solicitați în proces vor merge către ajutorarea săracilor.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, suma solictată în proces de către ÎPS Teodosie reprezintă drepturile salariale ce i s-ar fi cuvenit pentru anul universitar 2021-2022, dar și o reparare a prejudiciului moral suferit.
 
Solicitările au fost formulate de înaltul ierarh în cadrul dosarului 8582/118/2023,  înregistrat încă din 18 decembrie 2023 pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 
În acest proces, ÎPS Teodosie este reprezentat de avocata Irina Luminița Stanciu, din cadrul Baroului Galați.
 
La  momentul înregistrării dosarului, prin cererea de chemare în judecată, ÎPS Teodosie solicitase repunerea în termenul de a se soluționa cererea arhiepiscopului cu privire la calitatea de titular al Facultății de Teologie din cadrul UOC Ovidius, dar și amendarea instituției pe zi de întârziere, pentru neexecutarea hotărârii definitive pronunțate anterior în cauză de către Curtea de Apel Constanța.
 
Recent, arhiepiscopul Tomisului a formulat o cerere modificatoare a acțiunii inițiale, prin care a solicitat și repararea prejudiciului cauzat prin faptul că repunerea în termenul de soluționare a cererii inițiale de menținere a calității de titular al Facultății de Teologie nu se mai poate realizat.
 
Astfel, prejudiciul solicitat în proces se ridică la 158.000 de lei, reprezentând drepturile salariale ce i s-ar fi cuvenit pentru anul universitar 2021-2022, dar și o componentă morală.
 
Detalii pe larg despre acest proces pot fi accesate în articolul
 
ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată
 
Procesul va începe la Tribunalul Constanța la data de 18 aprilie 2024.
 
Decizia pe care o vor pronunța judecătorii de la Tribunal va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.

 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, dă în judecată Universitatea Ovidius Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii