Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

ro

25 Mar, 2024 13:59 669 Marime text


Creștinii prăznuiesc astăzi, 25 martie, Buna Vestire, sărbătoare de mare însemnătate ce marchează începutul mântuirii oamenilor, spune ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.
 
„O mare însemnătate are sărbătoarea aceasta, pentru că este începutul sărbătorilor, este cea mai veche sărbătoare. La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul, când a venit Arhanghelul Gavriil și i-a spus FecioareiDumnezeu dorește să trimită pe Fiul Său, să Se întrupeze din ea și ea a acceptat și a zis «Fie mie după cuvântul Tău!» și așa a început mântuirea neamului omenesc, Fecioara acceptând să fie mamă Fiului Lui Dumnezeu“, a precizat Înaltapreasfințitul Teodosie, adăugând că „astfel S-a întrupat Dumnezeu și de aceea este Buna Vestire, vestea cea bună“.
 
De asemenea, arhiepiscopul Tomisului a precizat că astăzi este dezlegare la pește pentru credincioșii ce țin post, fiind cuprinse toate produsele din pește, adăugând că „nu sunt de înlăturat nici celelalte produse, de post“.
 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce sărbătoare importantă este astăzi, 25 martie, în calendarul ortodox?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii