Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îndemnul către UNPR-işti, fără efect PMP Constanţa nu şi-a sporit „zestrea“ de aleşi progresişti

ro

13 Sep, 2016 00:00 3319 Marime text
O acţiune în instanţă demarată de senatorul şi vicepreşedintele la nivel naţional al UNPR, constănţeanul Marian Vasiliev, precum şi avertismentul lansat de acesta pe Facebook către colegii de partid care au obţinut diverse mandate în administraţiile publice locale şi judeţene au dat peste cap calculele PMP-ului. Fuziunea cel mai rapid anunţată de pe scena politică autohtonă - aceea dintre PMP şi UNPR - se află în impas şi nu este exclus ca, la alegerile parlamentare programate pentru 11 decembrie, cele două formaţiuni fie să candideze într-o alianţă, fie pe liste separate, fie, în cel mai fericit caz, atât UNPR, cât şi PMP să se agaţe ca remorcă a unui partid mai mare, care să le asigure existenţa în viitorul Parlament al României.
 
Nebuloasa acestei fuziuni, declarată la televizor, dar nelegiferată încă, a adus şi mai multă confuzie în rândul aleşilor progresişti, care, la începutul săptămânii trecute, au primit mesaje scrise prin care erau îndemnaţi ca până vineri, 9 septembrie, să îşi completeze adeziuni la un alt partid. Pe 7 septembrie, pe pagina sa de Facebook, senatorul UNPR Marian Vasiliev a scris: „Vreau să le transmit colegilor UNPR din România să evite orice capcană! Până când justiţia emite o hotărâre definitivă, publicată în Monitorul Oficial, UNPR există, iar primarii şi consilierii sunt membri UNPR. Legea 393/2004, art. 9, pct. 2, alin. h1 prevede: «Pierderea calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales» duce automat la pierderea calităţii de consilier local sau judeţean“.

Progresiştii aşteaptă verdictul instanţei 

La nivelul judeţului Constanţa, UNPR a obţinut, în urma scrutinului electoral din 5 iunie, 31 de mandate de consilieri locali. În situaţia dată, l-am contactat telefonic pe prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene PMP Constanţa, fostul progresist Vasile Roşu. Acesta ne-a confirmat că, până în prezent, niciun consilier local al UNPR Constanţa nu a semnat adeziunea la PMP. „Precizez că miercuri, 7.09.2016, a fost primită o circulară de către organizaţia Constanţa, de la secretarul general al partidului, în care se menţiona că aleşii locali nu trebuie să semneze adeziune la PMP până la finalizarea fuziunii“, a adăugat liderul PMP Constanţa, Vasile Roşu.
 
Cum primul termen al cererii de „verificare“ a fuziunii PMP-UNPR de către magistraţii Tribunalului Bucureşti este stabilit abia la 19 septembrie, progresiştii mai au de aşteptat până vor afla dacă au fost absorbiţi sau nu de către populari. Până când instanţa va da verdictul definitiv şi irevocabil, totul rămâne neschimbat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii