Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Steriu, noul purtător de cuvânt al PSD. Teodor Meleșcanu va fi votat președinte al Senatului

ro

09 Sep, 2019 21:44 2550 Marime text
Deputatul Valeriu Steriu, în ședința de luni seară, a fost desemnat de Comitetul Executiv Național al PSD drept purtător de cuvânt al partidului.
 

Valeriu Andrei Steriu este un politician român, fost senator și deputat în Parlamentul României, ales inițial în 2008 pe listele PSD și trecut în 2009 la Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), partid din partea căruia a fost ales din nou în 2012.

Steriu a fost ales senator de Olt în legislatura 2004-2008, ales listele PSD.

A fost validat pe data de 17 februarie 2004 dar a demisionat pe data de 1 februarie 2005 și a fost înlocuit de senatorul Ion Toma.

În 2008 a fost ales inițial pe listele PSD și trecut în 2009 la Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR).

În 2012, a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.12 Călărași, colegiul uninominal nr. 2 și îndeplinește funcția de Chestor al Camerei Deputatilor, din septembrie 2016.

După alegerile din 2016, Valeriu Andrei Steriu este, în prezent, președinte executiv al PMP.

În perioada 2001-2005, a fost Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii pe probleme de integrare europeană și probleme internaționale.

În iulie 2016, ca urmare a fuziunii dintre partidul pe care îl conducea, Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), și Partidul Mișcarea Populară (PMP), condus de fostul președinte al României, Traian Băsescu, Valeriu Steriu devine președinte executiv al PMP. În august 2016, după alegeri interne, Valeriu Steriu este ales și președinte al organizației PMP București.

În legislatura 2012-2016, Valeriu-Andrei Steriu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Guineea și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Valeriu-Andrei Steriu a inițiat 64 de propuneri legislative din care 13 au fost promulgate legi.

În legislatura 2012-2016, Valeriu-Andrei Steriu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Statele Unite Mexicane și Statul Israel, relatează wikipedia.org.

În plus, Dăncilă a declarat că Teodor Meleșcanu va fi votat președinte al Senatului.

„Da, îl susținem în continuare pe domnul Teodor Meleșcanu și cred că tărie că mâine va fi ales președintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleșcanu despre candidatura domniei sale și vom merge până la capăt cu această candidatură. Atunci când se ia o decizie în cadrul unui partid, cred că acea decizie trebuie urmată. A fost un vot. Când luăm o decizie, eu cred că în partid trebuie să existe solidaritate. Eu am încredere că toți senatorii vor vota conform deciziei CEx.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii